Bekijk de foto's

Glitter | De keuze van Korzo & NDT

Antonin Rioche Glitter

Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 12 januari waarin de regering aankondigde dat de huidige lockdown (waarin de theaters gesloten zijn) minimaal t/m 9 februari wordt verlengd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft Korzo moeten besluiten om de voorstellingen van Glitter op 29 en 30 januari te annuleren. Had u al kaarten gekocht voor dit programma? Houdt u dan de berichtgeving van Korzo in de gaten: zij zullen contact met u opnemen over afhandeling van uw tickets.

De livestream op 29 januari zal wel doorgang vinden. Hiervoor zijn nog tickets beschikbaar.

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Voor 2021 is de keuze gevallen op Antonin Rioche. Fernando Magadan, Iván Pérez, Amos Ben-Tal, Joeri Dubbe, Samir Calixto, Marina Mascarell en Jiri Pokorny gingen hem.

over het programma

De Franse choreograaf en theatermaker Antonin Rioche weet met zijn werk op indringende en persoonlijke wijze de vinger op de zere plekken te leggen van ons moderne leven. Hij verlegt graag de grenzen binnen kunstvormen. Voor 2021 is dit talent dan ook De Keuze van Korzo en Nederlands Dans Theater.

Glitter is een gechoreografeerde compositie over liefde, roem en erkenning. Het lonkt naar onze kindertijd waarin alles mogelijk lijkt en dromen nog niet vervaagd zijn. Een melancholische glimp naar verloren momenten stuwt het werk voort. “De echte paradijzen zijn de paradijzen die we verloren hebben” zei Proust. De cast belichaamt, met een zweem van humor, intieme herinneringen aan dromen die allang achter ons liggen. In Glitter lokt het sterrendom en zet dit in schril contract tot de realiteit. In een flirt met tragische burlesk worden we meegenomen naar dat wat we allemaal herkennen: de illusie van grootsheid die iedereen in zich draagt.

KORZO LIVESTREAM

Vanwege de verlengde lockdown t/m minimaal 9 februari vindt de première van Glitter online plaats via een Korzo Livestream op 29 januari om 20:00 uur. De voorstelling wordt voorafgegaan (om 19:45) door een uniek video interview met Antonin Rioche. Een ticket voor de livestream kost €9.

Koop een ticket voor de stream

[devlooksy_asset id=32481]

Credits

Choreografie & concept: Antonin Rioche
Assistent: Rosanne Briens
Dansers: o.a. Ève-Marie Dalcourt, Toon Lobach, Grace Lyell
Componist & songwriter: Finn Ronsdorf

Decor ontwerp: Antonin Rioche
Licht ontwerp: Loes Schakenbos
Stylist: Jan-Jan Van Essche
Geluid ontwerp: Jorg Schellekens

Over Antonin Rioche

Choreograaf: Antonin Rioche.

De voorbijgaande tijd is een terugkomend thema in Antonins werk. Hij ziet schoonheid als een gevolg van een bron van interesse: als je er genoeg tijd in stopt en de ruimte neemt voor bezinning, zal het vanzelf mooi worden. Zijn inspanningen bevinden zich ergens tussen de experimentele en virtuoze wereld in. Antonin is een verhalenverteller van verhalen en dans is daarbij zijn dominante medium.

Lees meer

Moving the body to move the observer.

Antonin Rioche
Choreografie: 'Glitter' van Antonin Rioche.

In zijn prille repertoire, dat onder andere choreografieën voor in het theater en dansfilms beslaat, zoekt Antonin voortdurend naar een vorm van hyperrealisme. ‘Ik heb een voorliefde voor surrealiteit en waar hierin de realiteit ligt.’ Denk aan dans in slowmotion: ‘de danser richt de aandacht van het publiek ergens op, maar ondertussen is die danser keihard aan het werk om precies op het juiste moment een voor hem onnatuurlijke, gedetailleerde, weloverwogen beweging te maken die precies juist wordt geplaatst. Je moet dan anders denken om iets te kunnen creëren wat het publiek moet gaan ervaren.’ In zijn werk wil Antonin de aandacht richten op die beweging om zo bepaalde onderwerpen in het licht te zetten die mensen motiveren tot een bepaalde manier van bewegen, denken, handelen.

laden...