Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson

Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson

Choreografenduo

Sarah Baltzinger

Self-made kunstenaar, danser en choreograaf Sarah Baltzinger deed ervaring op bij het CobosMika gezelschap en heeft als professionele danser sinds 2013 in heel Europa gewerkt. In 2016 begon ze met het choreograferen van haar eigen werk en heeft ze een eigen choreografische signatuur ontwikkeld die gericht is op mechanische, marionetachtige en vervormde lichamen.

Isaiah Wilson

Isaiah Wilson is een experimenteel kunstenaar, choreograaf en artiest. Hij volgde zijn opleiding aan Codarts Rotterdam en liep stage bij ICK Amsterdam voordat hij terugkeerde naar Luxemburg. Daar werkte hij met Jill Crovisier en als artistiek directeur voor multimediabedrijf Foqus. In zijn werk combineert hij hedendaagse dans, video, de compositie van elektronische muziek en computerkunst.

Sinds 2022 vormt Baltzinger een team met collega-choreograaf Isaiah Wilson. Ze hebben samen verscheidene projecten geregisseerd en meerdere prijzen gewonnen, waaronder de RIDCC XL Production Award in 2023. Dit stelde hen in staat om een productie te maken voor Scapino Ballet Rotterdam, die in februari 2025 op tournee gaat.

Voor het NDT-seizoen 2024-2025 maken ze deel uit van het Up & Coming Lab programma. Hun werk richt zich op de manipulatie en verkenning van het lichaam, waarbij ze de eindeloze mogelijkheden ervan onthullen door op te zoek te gaan naar grenzen en extremen.

Wij onderzoeken verschillende toepassingen van gewicht, weerstand, terugkaatsing, ontlading, ophanging, isolatie en schommelingen tussen een globaal lichaam en een gedissocieerd lichaam door middel van improvisaties.

Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson