NDT Jubileumseizoen 2019-2020

NDT bestaat komend seizoen 60 jaar. NDT neemt u in zijn jubileumseizoen mee in de rijke dansgeschiedenis van het gezelschap. Zo beleeft u het zestigjarig jubileum van dichtbij, met o.a. een jubileumfeest- en voorstelling, speciale editie van Dans Magazine, een jubileumboek en het digitale NDT-archief in samenwerking met Google Arts & Culture!DANS MAGAZINE

Dans Magazine, hét blad voor dansliefhebbers, wijdt een bijzondere editie exclusief aan het zestigjarig jubileum van NDT. In dit magazine dat verschijnt op 10 september, leest u o.a. interviews met dansers en krijgt u een bijzonder kijkje achter de schermen. Het is echt bewaarnummer, met onder meer:

  • "Hier zijn we thuis” – Artistiek adviseur Sol Léon & artistiek directeur Paul Lightfoot blikken terug én vooruit.
  • Een geboren pedagoog – Een ode aan Benjamin Harkarvy, één van de grondleggers van NDT.
  • “Gewoon lekker bewegen” – een ontmoeting tussen Martinette Janmaat & Toon Lobach, de oudste en de jongste generatie NDT-dansers.
  • Kamers – In NDT-voorstellingen spelen kamers een belangrijke rol: Dans Magazine dook in het foto-archief van NDT en selecteerde bijzondere kamers.

 Vraag hier alvast uw gratis exemplaar aan


NEDERLANDS DANS THEATER | 60

Aan de hand van zestig foto´s, elk voorzien van een kort verhaal - een anekdote, herinnering of uitleg - van personen die een belangrijke stempel hebben gedrukt op het gezelschap, ontvouwt zich in dit Bestel het boek nu voor slechts €27,50* in onze webshop, of bij de (online) boekhandel.

* EAN: 9789462622425, actieprijs t/m 31-12-2019, daarna €29,95


Bestel een exemplaar
Lees een fragment

 

GOOGLE ARTS & CULTURE

In zestig jaar historie werden door en voor NDT ruim 650 choreografieën gemaakt. Een groot deel van het archief wordt gepresenteerd als collectie op Google Arts & Culture. Bekijk vele foto’s en filmfragmenten en kom meer te weten over de geschiedenis van het gezelschap. Lees hier meer en kijk mee!

Vanaf 7 oktober is er in de Bijenkorf in Den Haag een expositie te zien in het kader van 60 jaar NDT. Ook is er een etalage gewijd aan het gezelschap en kunt u het jubileumboek NDT | 60 aanschaffen voor €27,50.