UP & COMING CHOREOGRAPHERS

NDT 2

30 september - 8 oktober 2016
Ontmoet de choreografen van de toekomst tijdens Up & Coming Choreographers. NDT en Korzo bundelen hun krachten en expertise voor de ontwikkeling van talent en zetten zich gezamenlijk in voor jonge dansmakers.

Aanstormende choreografen (en NDT dansers) Jianhui Wang en Bryan Arias krijgen in deze editie van dit jaarlijks terugkerende talentontwikkelingsprogramma de kans om samen met de jonge dansers van NDT 2 nieuw werk te creëren en te presenteren. Dit gebeurt onder professionele begeleiding en in de intieme setting van het Korzo theater.


Fototentoonstelling

Net als voorgaande jaren, werken er jonge getalenteerde fotografen van de KABK mee aan dansprogramma Up & Coming Choreographers: Jasmijn Bul en Charlotte Steunebrink. Zij volgen met de camera de choreografen in hun creatie van de voorstellingen. Het uiteindelijke resultaat wordt tijdens het festival geëxposeerd in de foyer van het Korzo theater.
Bryan Arias
Jianhui Wang

In deze voorstelling:

Between All Fading Colours - Jianhui Wang (wereldpremière)
Jianhui Wang (China) is NDT dancer sinds 2010. Voor NDT's Switch maakte hij zijn eerste creatie, gevolgd door Exit (2015) en Seeking Still (2015).

in frayed edges - Bryan Arias (wereldpremière)
Voormalig NDT-danser Bryan Arias (Puerto Rico) creëerde werken voor een aantal internationale dansgezelschappen. SInds vier jaar danst hij daarnaast bij het gezelschap Kidd Pivot.

Between All Fading Colours - Jianhui Wang

Rehearsal Jianhui Wang - Up & Coming Choreographers 2016

Rehearsal Bryan Arias - Up & Coming Choreographers 2016

in frayed edges - Bryan Arias