UP & COMING CHOREOGRAPHERS

20 juni – 6 juli 2019
Den Haag

AGENDA EN TICKETS

Over de voorstelling
NDT en Korzo slaan de handen ineen om de ontwikkeling van jonge dansmakers te stimuleren. Voor deze editie van Up & Coming Choreographers krijgen aanstormende choreografen Juliano Nunes, Ihsan Rustem en Dimo Milev de kans om nieuwe creaties te maken. In een kort tijdsbestek van slechts een aantal weken worden de makers uitgedaagd om te werken aan een ballet geheel naar eigen invulling: van choreografie, tot decor, kostuums en licht. Dit gebeurt onder professionele begeleiding en in de intieme setting van het Korzo theater in Den Haag.


Agenda en tickets

DO20/06Korzo Theater
Den Haag
20:00
VR21/06Korzo Theater
Den Haag
20:00
ZA22/06Korzo Theater
Den Haag
20:00
DO04/07Korzo Theater
Den Haag
20:00
VR05/07Korzo Theater
Den Haag
20:00
Bekijk de volledige agenda

Choreografen

Juliano Nunes
Ihsan Rustem
Dimo Milev

In de voorstelling

Wereldpremière - Juliano Nunes
Juliano Nunes (Rio de Janeiro, 1990) volgde zijn dansopleiding aan de Academy of Dance bij de University of Performing Arts in Mannheim (Duitsland). Hij danste bij gezelschappen als het Badisches Staatstheater Karlsruhe, Theater Hagen, Gauthier Dance in Stuttgart, Leipziger Ballet en hij danst nu voor de Royal Ballet of Flanders. Juliano heeft gewerkt met choreografen als Ohad Naharin, Jiří Kylián en Hans van Manen.

Wereldpremière - Ihsan Rustem
Ihsan Rustem, geboren in Londen, heeft zijn dansopleiding aan de Rambert School of Ballet and Contemporary Dance (Londen) gevolgd. Van 2000 tot 2014 was hij danser bij Ballet Theater Munich, Introdans, Bern Ballet, Tanz Luzerner Theater en Adventures in Motion Pictures. Ihsan heeft gewerkt met choreografen als Mats Ek, Jiří Kylián, Sol León & Paul Lightfoot, Hans van Manen en William Forsythe.

Wereldpremière - Dimo Milev
Dimo Milev, geboren in Sofia, volgde zijn dansopleiding aan de National Ballet School of Sofia. Voor verschillende dansgezelschappen heeft hij onder andere werk van William Forsythe, Ohad Naharin, Hans van Manen en Jiří Kylián gedanst. Sinds 2009 werkt Dimo als freelance danser en choreograaf.


AGENDA EN TICKETS