TOUR ITALIË

NDT 2

Kies hieronder een datum en locatie en klik direct door naar de website van het theater om tickets te bestellen!

DO05/07Santa Maria Novella Cloister
Florence
21:30

“Deze junioren hebben al hun eigen, specifieke stijl, vol energie, buitengewone flexibiliteit en uitzonderlijke passie. De groep laat een diepe indruk achter met hun kracht, overtuiging en talent.”

- Le Quotidien over NDT 2


Paul Lightfoot
Sol León
Johan Inger
Marco Goecke

In deze voorstelling:

Sad Case - Sol León & Paul Lightfoot
"Now in hindsight you realise that energy is anything. When Sol and I created Sad Case in 1998, so far into her pregnancy, the hormones were jumping and emotions were high. It is these hormones of laughter, madness and the trepidation of the unknown ahead that are the umbilical cord of this work."

Paul Lightfoot

Sad Case - Sol León & Paul Lightfoot

Wir sagen uns Dunkles - Marco Goecke
Marco Goeckes nieuwe creatie voor NDT 2 begint met het samenkomen van de choreograaf en de dansers in de studio. Hun ontmoetingen lijken onbelangrijk, maar zijn van groot belang; jong, ondeugend, gevaarlijk en speels. “Meer dan ooit tevoren behoort mijn gevoel toe aan de dansers”, zegt Goecke. Een knipoog, een blik, een schijnbaar vluchtig gebaar. Is dit slechts een moment of vertelt het een verhaal? Wat er overblijft, is een traan op een wimper die wordt weggeveegd.
Hoe komen we dichterbij? Een vlinder die slechts een seconde blijft ronddwalen voordat hij wegvliegt. De geluiden van Schubert en Schnittke ontmoeten die van Placebo, The Swan Song en Song To Say Goodbye. Dan zijn er de ratelende kostuums, waarvan het geluid zich vermengt met de muziek. Goecke: "De dansers begrijpen me meteen. Er zijn geen grenzen, ze willen uitgedaagd worden." Ze bewegen snel, virtuoos, op bijzondere wijze gebarend, buiten bewustzijn maar zelfverzekerd, en - of ze nu een solo, in pas deux of in een groep dansen - ze communiceren in Goeckes taal, alsof ze nooit een andere hebben geleerd. Ze drukken duisternis uit, zonder woorden.

Wir sagen uns Dunkles - Marco Goecke

Out of Breath - Johan Inger
Out of Breath van Johan Inger is gecreëerd gedurende een turbulente fase in het leven van de choreograaf. Op dat moment maakte de geboorte van zijn dochter hem op brutale wijze bewust van het feit dat het leven extreem breekbaar kan zijn vanaf het begin. Het stuk gaat over hoe de dood altijd op de loer ligt, hoe we dat onderdeel van ons leven proberen te vergeten en ook over hoe angst constant vermeden wordt door de dynamiek van het leven.

Choreography: Johan Inger
Set and Costume: Mylla Ek
Lights: Ellen Ruge
Music: Jacob ter Veldhuis, Lajko Felix

Out of Breath - Johan Inger