TOUR FRANKRIJK

NDT 1

Kies hieronder een datum en locatie en klik direct door naar de website van het theater om tickets te bestellen!

ZA07/07Festival Montpellier Danse
Montpellier
20:00

“Vijf minuten van de voorstelling is voldoende om er zeker van te zijn: dit gezelschap is een van de zeven wonderen in de wereld van de dans”

- Le Figaro over NDT 1

“Flitsend, virtuoos en met een ruim reservoir aan melancholie.”

- Theaterkrant over NDT 1


Paul Lightfoot
Sol León
Crystal Pite
Marco Goecke

In deze voorstelling:

Shut Eye - Sol León & Paul Lightfoot
In hun creatie Shut Eye voor NDT 1 brengen huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot wederom hun innovatieve, poëtische benadering van hedendaagse dans voor het voetlicht. Het publiek wordt meegenomen in de tegenstrijdige emoties tussen twee koppels: één is ogenschijnlijk aards en donker met glinsterende, zwarte kostuums, terwijl het andere het lichtere, alledaagse lijkt te vertegenwoordigen. De energie die ze uitstralen, verschilt aanzienlijk van elkaar: het vluchtige en vloeiende wordt afgewisseld door traagheid en zelfs ogenschijnlijke lethargie. Deze twee elementen worden vervlochten met uitvoerig groepswerk, dan weer onderbroken door solo's van mannelijke dansers die het stuk naar andere werelden brengen.

Shut Eye - Sol León & Paul Lightfoot

Wereldpremière - Crystal Pite
Crystal Pite’s aangrijpende werk deinst nooit terug voor het verkennen van het lichamelijk vermogen en de relatie van het individu ten opzichte van de groep. Haar laatste werk The Statement (2016), gebaseerd op een script geschreven door Jonathon Young, bewoog het publiek naar het puntje van de stoel. Choreograaf en performer Crystal Pite is sinds 2008 als associate choreographer verbonden aan het gezelschap.

Crystal Pite

Woke up Blind - Marco Goecke
De nummers You and I en The way young lovers do van Jeff Buckley, die op tragische wijze en jonge leeftijd stierf, hebben op verschillende manieren met liefde te maken: Het eerste nummer is langzaam, met lange uithalen in de zang; het tweede heeft een snelle, bijna hectische gitaarbegeleiding. Beide nummers vormen de basis voor de nieuwste choreografie van Marco Goecke's Woke up Blind. De twee vrouwelijke en vijf mannelijke dansers worden een akoestische wereld ingetrokken waarin ze uitblinken in hun strijd met Buckley’s vocale kracht en zijn hectische gitaarklanken. Als jonge geliefden storten zij zich op wat er gebeurt, louter gedreven door verlangen, ongeacht de gevolgen. Goecke slaagt er met zijn pure, zeer complexe bewegingen wederom in om door te dringen tot het diepste van de menselijke emotie.

Woke up Blind - Marco Goecke