TOUR DUITSLAND

NDT 2

Kies hieronder een datum en locatie en klik direct door naar de website van het theater om tickets te bestellen!

VR18/05Theater im Pfalzbau
Ludwigshafen
19:30

“Deze junioren hebben al hun eigen, specifieke stijl, vol energie, buitengewone flexibiliteit en uitzonderlijke passie. De groep laat een diepe indruk achter met hun kracht, overtuiging en talent.”

- Le Quotidien over NDT 2


Hans van Manen
Paul Lightfoot
Sol León
Edward Clug
Marina Mascarell

In deze voorstelling:

A hefty flood - Marina Mascarell
Poëtische en beeldend weet Marina Mascarell haar maatschappelijke betrokkenheid in dans te vertalen. Als choreograaf is Mascarell sinds zes jaar actief bij Korzo producties.

"De dansers hebben hun wensen met me gedeeld, hun dromen, de rollen die ze spelen of zouden wíllen spelen. Met die persoonlijke verhalen in gedachten creëerden wij dit werk, een wereld van verlangens. Zoals La Agrado zegt in All about my mother van Pedro Almodóvar: 'Hoe meer je lijkt op waar je van droomde, hoe authentieker je bent’.”
– Marina Mascarell

In co-creation with the dancers
Assistant to the choreographer: Nina Botkay
Music: Composed by Iras Fajro (AKA Yamila Ríos)
Light: Loes Schakenbos
Costumes: Daphna Munz
Decor: Marina Mascarell
Text: Tess Voelker, Boston Gallacher, Marina Mascarell

A hefty flood - Marina Mascarell

Subtle Dust - Sol León & Paul Lightfoot
Sinds hun eerste creatie voor NDT 2 in 1989 maakten Sol León en Paul Lightfoot ruim vijftig choreografieën voor het gezelschap. Sum Thoughts toont wederom een wereldpremière van het vermaarde choreografenduo. 

Assistants to the choreographers:
Nancy Euverink, Rupert Tookey
Music: Johann Sebastian Bach: Cantata #12, Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen - BWV 12; Cantata #150, Nach Dir, Herr, Verlanget, Mich - Sinfonia - BWV 150; Toccata in C Minor - BWV 911; Prelude & Fugue in D Minor - BWV 851: arrangeur Alexander Raskatov Cantata #152, Tritt Auf Die Glaubensbahn - Concerto - BWV 152; Violin Concerto #2 In E. Adagio - BWV 1042-2; Bach Goldberg Variations Aria - BWV 988: arrangeur Victor Kissine,  Sleep Whales by Nature Sounds
Light:Tom Bevoort
Video work: Sol León, Paul Lightfoot, Rahi Rezvani
Costumes: Joke Visser, Hermien Hollander
Decor: Sol León & Paul Lightfoot
World premiere: March 8, 2018 Zuiderstrandtheater The Hague
Duration: 28 minutes

Subtle Dust - Sol León & Paul Lightfoot

mutual comfort - Edward Clug
Edward Clugs choreografie is gedetailleerd en scherp gedefinieerd. Zijn meest onderscheidende bewegingskenmerk is de ‘stuiptrekking’ waarin lichamen nerveuze en korte bewegingen maken die kunnen worden geïnterpreteerd als een bepaalde vorm van interpunctie; een erkenning van het ritme. Als choreograaf is Clug geïnteresseerd in het benadrukken van de individuele ervaring door middel van een frisse aanpak. Zijn werk neigt daardoor naar het benadrukken van een persoonlijke ervaring die voortkomt uit het proces van de creatie, dat wordt geleid door het onderstrepen van menselijke tegenstellingen met verrassende momenten van schoonheid en spontane ironie tot gevolg.

mutual comfort - Edward Clug

Short Cut - Hans van Manen
'Voor deze choreografie was ik eigenlijk op zoek naar één lang adagio. Toen ik bij toeval in de auto deze strijkkwartetten van Jacob ter Veldhuis hoorde, was ik buitengewoon verrast. Ik werd getroffen door de tonaliteit, door het poëtische in de muziek en door het stuwende ritme. Ritme is immers, zoals Balanchine ooit zei, de bodem van de danskunst. De aantrekkingskracht van dit ballet is op de grond. Er wordt weinig in gelift. Alles is naar de grond toe gericht. De choreografie plakt aan de grond. Voor mijn gevoel sluit dat precies aan bij wat Jacob ter Veldhuis in zijn muziek doet.'

Hans van Manen

Short Cut - Hans van Manen