TOUR DUITSLAND

NDT 1

Kies hieronder een datum en locatie en klik direct door naar de website van het theater om tickets te bestellen!

ZO17/06Festspielhaus und Festspiele
Baden Baden
17:00

“Vijf minuten van de voorstelling is voldoende om er zeker van te zijn: dit gezelschap is een van de zeven wonderen in de wereld van de dans”

- Le Figaro over NDT 1

“Flitsend, virtuoos en met een ruim reservoir aan melancholie.”

- Theaterkrant over NDT 1


Paul Lightfoot
Sol León
Crystal Pite

In deze voorstelling:

Shut Eye - Sol León & Paul Lightfoot
In hun creatie Shut Eye voor NDT 1 brengen huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot wederom hun innovatieve, poëtische benadering van hedendaagse dans voor het voetlicht. Het publiek wordt meegenomen in de tegenstrijdige emoties tussen twee koppels: één is ogenschijnlijk aards en donker met glinsterende, zwarte kostuums, terwijl het andere het lichtere, alledaagse lijkt te vertegenwoordigen. De energie die ze uitstralen, verschilt aanzienlijk van elkaar: het vluchtige en vloeiende wordt afgewisseld door traagheid en zelfs ogenschijnlijke lethargie. Deze twee elementen worden vervlochten met uitvoerig groepswerk, dan weer onderbroken door solo's van mannelijke dansers die het stuk naar andere werelden brengen.

Shut Eye - Sol León & Paul Lightfoot

The Statement - Crystal Pite
In het licht van recente ontwikkelingen, is de actualiteit van The Statement waarschijnlijk het meest opvallende aan het nieuwe werk Crystal Pite.  De personages en hun taalgebruik zijn direct gerelateerd aan de huidige tijd. Het stuk is gebaseerd op een script geschreven door Jonathon Young dat door vier dansers wordt uitgedrukt die een verhitte discussie voeren rondom een conferentietafel, als symbool van een zakelijke omgeving. Controle, morele conflicten, verantwoordelijkheid en het onvermogen om te ontsnappen maken The Statement tot een aangrijpend stuk dat het publiek een boeiende dosis realisme biedt.

I New Then - Johan Inger

Singulière Odyssée - Sol León & Paul Lightfoot
“This piece by Sol and Paul marks our 10th creation together since I landed in NDT. I have had the pleasure to work closely with the two of them for the past eleven years and performed in approximately twenty different pieces of theirs so far! Naturally, our relationship has developed through the years to a point where we trust each other as artists, professionals, and friends which makes our work process feel like second nature to me. The result of their constant perfectionism and intensity shows in each of their works, and that is something beautiful to be a part of.”

Midnight Raga - Marco Goecke