THE HOLE

NDT 1

Copyright: Rahi Rezvani

8 februari- 11 maart 2018
In het verlengde van NDT’s locatievoorstellingen School of Thought en Spiritwalking gaat het gezelschap wederom een project aan dat de traditionele theaterervaring op de proef stelt.

Er zijn twee voorstellingen op een avond. Elke avond zal per voorstelling een vrouwen-,  een mannen- of een gemengde cast centraal staan. De volgorde wordt op het laatste moment bepaald, waardoor we niet kunnen garanderen welke cast u te zien krijgt.

In co-productie met schrit_tmacher just dance/Parkstad Limburg Theater.


Mede mogelijk gemaakt door: Kunst en Israël |
Stichting Will en Rita Jaeger Fonds.


"Naharin heeft een inspirerende ruimte weten te creëren waarbinnen hij met een enorme vindingrijkheid de fantasie aanwakkert. Dat maakt The Hole tot een sensationele, onvergetelijke ervaring."

- Leids Dagblad

"Een weerbarstig paradijs met knaleffect."

- Theaterkrant ****

"Met zijn creatie The Hole, dat het NDT als enige Europese gezelschap mag uitvoeren, levert de Israelische choreograaf Ohad Naharin een ongekend intiem en broeierig staaltje dans af."

- Volkskrant *****

"Het is, ingeklemd tussen dansers voor en achter, een ongekend fysieke kijkervaring waar niemand ongevoelig onder kan blijven."

- NRC Handelsblad *****


Ohad Naharin

In deze voorstelling:

The Hole - Ohad Naharin
Ohad Naharin is choreograaf en artistiek directeur van het Batsheva Dance Company en mondiaal geroemd als een van de meest vooraanstaande choreografen voor hedendaagse dans.

Naharin creëerde een intieme setting waarin het publiek, gelimiteerd in aantal, zich op het podium om een verhoogde dansvloer bevindt. Een verrassend gebruik van de ruimte zorgt voor een ongrijpbare grootsheid in de beleving van het stuk.

Staged by: Rachael Osborne, Ian Robinson
NDT assistants: Tamako Akiyama, Lucas Crandall
Light: Avi Yona Bueno (Bambi)
Space and stage design: Zohar Shoef
Costumes: Ariel Cohen
Muziek: Rephase: Team Doyobi, Akvaryum: Gevende Diner: Angelo Badalamenti, Rsdio: Autechre, IV VV IV VV VIII: utechre, La Sultane: Gravement; Frsncois Couperin, The hers: We are over the kop, Affletic: Jus Wan, Starethrough: seefeel, By The Sea: Ennio Morricone, Shoshana and The Pigs: Maxim Waratt | Soundtrack editing: Maxim Waratt |
Ohad Naharin en Maxim Waratt's assistant:Guy Shomroni |

Worldpremiere: Batsheva Dance Company. 3 april 2013, Varda Hall, Suzanne Dellal Centre, Tel-Aviv | Worldpremiere NDT, 8 february 2018 Lucent Danstheater Den Haag
Duration: 60 minuten

The Hole - Ohad Naharin

The Hole - Ohad Naharin

De muziek van de voorstelling
We hebben een afspeellijst voor u samengesteld met de muziek van het programma. U kunt de nummers beluisteren op Spotify en Youtube.


Andere programma's dit seizoen:

SUM THOUGHTS
NDT 2
8 maart - 12 mei 2018
Een rijke schakering van lyrisch tot experimenteel werk door nieuw en gevestigd talent: Marina Mascarell, Hans van Manen, Edward Clug en Sol León & Paul Lightfoot.... Lees meer

SAVOIR FAIRE
NDT 1
17 mei  - 9 juni 2018
Een avond met NDT’s artistiek meest bepalende stemmen: naast een wereldpremière van associate choreographer Crystal Pite presenteert het programma Shut Eye van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot... Lees meer

SHORTCUTS XL
NDT 1 & 2
1 juni 2018
In Shortcuts XL helpen NDT en Korzo talentvolle choreografen ‘de stap naar de grote zaal’ te zetten. Een stap die in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend is. Zij worden hierbij gestimuleerd en begeleid op zowel technisch als artistiek gebied... Lees meer