Eén van de doelstellingen voor de jonge talenten van NDT 2 is om hen kennis te laten maken met een spectrum aan danstalen. In dit avondvullende programma trakteren we het publiek en onze dansers op wereldpremières van nieuwe gastchoreografen uit Oost-Europa en wervelende reprises van onze associate choreographers.

"Voor Symphysis kozen we ervoor om met choreografen te werken die sterk doch heel divers werk maken, zoals de jonge makers in dit programma laten zien. Hoewel de avond uit contrasterende elementen bestaat, vormt de combinatie van balletten één geheel. Het brede programma wordt gedeeltelijk door live muziek ondersteund en toont de enorme reikwijdte van onze NDT 2 dansers op treffende wijze. Daarnaast is Symphysis een voorbeeldige demonstratie van NDT 2 als een ontwikkelingsproject voor jonge dansmakers; iets waar we heel trots op zijn!"

Paul Lightfoot
Artistiek directeur

"Edward Clug laat met mutual comfort zien hoe verrassend eenvoud kan zijn.(…)"

- Theaterkrant, over mutual comfort

"De afsluiter, Left right left right, is een droom van een uitsmijter, die je niet vaak genoeg kunt zien."

- De Telegraaf, over Left Right Left Right

In deze voorstelling:

Left Right Left Right - Alexander Ekman
Alexander Ekman houdt van het exact gelijk dansen van grote groepen. Ook bij Left Right Left Right (2012) springt in het oog hoe synchroon de dansers alles uitvoeren.

Music: nieuwe compostitie door Mikael Karlsson en Alexander Ekman (opname Mivos Quartet en Gregory Chudzik) / Strauss: Pizzicato Polka

I New Then - Johan Inger
In I New Then (2012) brengt Johan Inger vier meiden en vijf jongens tot grote hoogte op songs van Van Morrison.

Music: Van Morrison: Madame George, The way Young lovers do, I’ll be your lover too, sweet things, crazy love
Light: Tom Visser
Stage: Johan Inger
Costumes: Bregje van Balen
Duration: 28 minuten

I New Then - Johan Inger

A Honeydew Hunt - Jiri Pokorny
Voormalig NDT 1 danser Jiri Pokorny maakte zijn debuut als choreograaf in het Korzo/NDT programma Up & Coming Choreographers met het verrassend Doze.Voor dit NDT 2 programma heeft hij een nieuw werk gecreeerd.

mutual comfort - Edward Clug
Afgezien van een choreografie voor Station Zuid in 2011, is Edward Clug in Nederland nog niet bekend. Dat gaat veranderen met zijn creatie voor Symphysis. Het ballet mutal comfort wordt muzikaal begeleid door het Balletorkes.

mutual comfort - Edward Clug