SIERRA OSCAR FOXTROT TANGO

NDT 2
1 november – 20 december 2019
Den Haag, Eindhoven, Gouda, Arnhem, Den Bosch, Tilburg, Amsterdam, Groningen, Venlo, Maastricht, Zwolle, Utrecht, Alkmaar, Amstelveen, Amersfoort en Haarlem.

Volgorde programma:

Sway - Medhi Walerski
Sara - Eyal & Behar
Little song - Yoann Bourgeois
Wir sagen uns Dunkles - Marco Goecke

Verwachte duur voorstelling: 2 uur en 10 minuten


Over de voorstelling
Sierra Oscar Foxtrot Tango brengt een verrassende mix van vier contrasterende choreografische stemmen en daagt daarmee de jonge dansers van NDT 2 uit. Medhi Walerski danste zelf meer dan tien jaar bij NDT voordat hij zich volledig toelegde op choreograferen, en creëert nu een nieuw werk voor NDT 2. Deze wereldpremière wordt vergezeld door het wereldwijd veelgeprezen Wir sagen uns Dunkles (2017) van associate choreographer Marco Goecke. Daarnaast keert Sara (2013) van Sharon Eyal en Gai Behar terug naar het NDT-podium. Het duo werkt met NDT 2 aan een vernieuwde versie van dit mysterieuze werk.
Franse choreograaf Yoann Bourgeois toont met het nieuwe werk Little song een bewerking van zijn Fugue Table (2010); een werk waarin onmerkbaar genavigeerd wordt tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek.


Recensies

"Wát een fascinerend stuk weer."

- NRC ***** over Wir sagen uns Dunkles

"Premièrestuk Sara is wonderschoon, maar mysterieus."

- Parool over Sara


Choreografen

Medhi Walerski
Marco Goecke
Sharon Eyal
Gai Behar
Yoann Bourgeois

In de voorstelling

Little song - Yoann Bourgeois (wereldpremière)

SWAY - Medhi Walerski (wereldpremière)

Wir sagen uns Dunkles - Marco Goecke
"Marco Goeckes creatie voor NDT 2 begint met het samenkomen van de choreograaf en de dansers in de studio. Hun ontmoetingen lijken onbelangrijk, maar zijn van groot belang; jong, ondeugend, gevaarlijk en speels. “Meer dan ooit tevoren behoort mijn gevoel toe aan de dansers”, zegt Goecke. Een knipoog, een blik, een schijnbaar vluchtig gebaar. Is dit slechts een moment of vertelt het een verhaal? Wat er overblijft, is een traan op een wimper die wordt weggeveegd.
Hoe komen we dichterbij? Een vlinder die slechts een seconde blijft ronddwalen voordat hij wegvliegt. De geluiden van Schubert en Schnittke ontmoeten die van Placebo, The Swan Song en Song To Say Goodbye. Dan zijn er de ratelende kostuums, waarvan het geluid zich vermengt met de muziek. Goecke: "De dansers begrijpen me meteen. Er zijn geen grenzen, ze willen uitgedaagd worden." Ze bewegen snel, virtuoos, op bijzondere wijze gebarend, buiten bewustzijn maar zelfverzekerd, en - of ze nu een solo, in pas deux of in een groep dansen - ze communiceren in Goeckes taal, alsof ze nooit een andere hebben geleerd. Ze drukken duisternis uit, zonder woorden." - Nadja Kadel

Sara - Sharon Eyal & Gai Behar
Sara werd speciaal voor NDT 2 gemaakt in 2013. De choreografie draait om herinneringen, dromen, emoties, inspiratie, eenzaamheid, verdriet, en delen. “Het komt voort uit het onderbewustzijn, maar het is tegelijkertijd heel menselijk”, zegt choreografe Sharon Eyal. De mysterieuze droomwereld vloeit volledig voort uit de gevoelens en intuïtie van de makers. Israëlische Choreografen Sharon Eyal en Gai Behar zijn al jaren een bijzonder innovatief duo in de hedendaagse danswereld. Voor deze NDT 2 creatie werkten ze samen met muzikant Ori Lichtik. In dit multidisciplinaire stuk staan beweging, geluid en verlichting op gelijke hoogte waardoor Eyal en Behar stukken creëren die de grenzen van de ‘traditionele’ hedendaagse dans overtreffen.

AGENDA EN TICKETS