SIDE B: ADRIFT

NDT 1

5 oktober - 21 december 2017
Het werk van makers Gabriela Carrizo en Zwaanwinnaar Franck Chartier vereist een enorm fysieke kracht van de NDT 1 dansers. In Adrift worden de bestaande werken The missing door (2013) en The lost room (2015) gecomplementeerd met een nieuw werk, resulterend in een trilogie die NDT’s theatrale karakter onderstreept.

Dit programma vormt met Side A: Split into One een dubbelvoorstelling van NDT 1; een tweeluik dat enerzijds de theatrale kant van het gezelschap onderstreept en anderzijds haar dansante karakter.

Mede mogelijk gemaakt door:

"De typische mix van goochelarij, effecten, slapstick, en slangenmensensoepelheid - hulde aan de techniek en de dansers! - is erg bombastisch deze keer. Maar de suspense is perfect."

- De Volkskrant **** over The hidden floor

"Het geheel is de eerdere vergelijking met de surrealistische en sinistere tv-serie Twin Peaks nog steeds waardig en kan zich nu ook meten met een film als Titanic."

- De Volkskrant **** over Side B: Adrift

Inleiding bij de voorstelling

Voorafgaand aan de voorstellingen in het Zuiderstrandtheater in Den Haag kunt u, op vertoon van uw toegangskaart, een gratis toegankelijke inleiding bijwonen.

Maak persoonlijk kennis met ons gezelschap en kom zo meer te weten over de voorstelling!

U bent van harte welkom van 19.00-19.30 u in de bovenfoyer van het Zuiderstrandtheater.


Gabriela Carrizo
Franck Chartier

In deze voorstelling:

The hidden floor - Franck Chartier (Wereldpremière)
Choreograaf Franck Chartier (1967, Frankrijk) richtte in 2000 het Brusselse collectief Peeping Tom op, samen met Gabriela Carrizo. Sindsdien is Peeping Tom uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd danstheatergezelschap. In lijn met Carrizo's The missing door creëerde Chartier in seizoen 2015-2016 het werk The lost room voor de dansers van NDT 1, wat tevens zijn debuut betekende bij het gezelschap. In seizoen 2017-2018 zal de trilogie voltooid worden met nieuw werk voor het programma Side B: Adrift. In The hidden floor proberen de personages in hun zoektocht naar zichzelf weerstand te bieden aan de overweldigende kracht van de natuur.

The hidden floor - Franck Chartier

The missing door - Gabriela Carrizo
In The missing door toont Carrizo twee parallelle dimensies door fantasie en werkelijkheid met elkaar te vervlechten. We zijn getuige van de laatste minuten van een leven, die zich afspelen in het schemergebied tussen leven en dood. De stervende man probeert angstig de weg door het fijnmazige doolhof van zijn gedachten te vinden. Terwijl soundscapes van alledaagse geluiden veranderen in verloren ritmes, voert de man een eenzaam gevecht met tijd, ruimte en diegenen die afwezig zijn.

The missing door - Gabriela Carrizo

The lost room - Franck Chartier
In het verlengde van Carrizo’s werk creëerde Chartier voor NDT 1 The lost room, een choreografie die laat zien hoe huidige en toekomstige gebeurtenissen van invloed kunnen zijn op het verleden, ons geheugen en ons vermogen om te herinneren. Door ogenschijnlijk oneindige kamers en gangen vertelt het stuk meerdere verhalen tegelijk. Het stuk is tijdloos, oneindig en grenzeloos; een melancholische heimwee naar de toekomst. Voor The lost room ontving Chartier de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2016’.

The lost room - Franck Chartier