SIDE A: SPLIT INTO ONE

NDT 1

22 september - 16 december 2017
Side A: Split into One opent het seizoen met drie wereldpremières, waarin de kracht en schoonheid van pure beweging samenkomen. NDT trakteert u op choreografische stemmen die illustreren dat poëzie in dans talrijke verhalen kan vertellen.

Dit programma vormt met Side B: Adrift een dubbelvoorstelling van NDT 1; een tweeluik dat enerzijds het dansante karakter van het gezelschap onderstreept en anderzijds haar theatrale kant.

"[Proof] is opnieuw een werk met een heldere danstaal en originele vondsten."

- NRC *** over Proof

"[Walerski] weet als geen ander hoe je dansers speels kunt laten groeien naar het licht."

- De Volkskrant **** over SOON

"De hallucinerende werking die uitgaat van ‘Sisters’ is van meet af aan betoverend."

- Leidsch Dagblad over SistersEdward Clug
Medhi Walerski
Paul Lightfoot
Sol León

In deze voorstelling:

Wereldpremière Proof - Edward Clug
Edward Clug zal zijn eerste werk voor NDT 1 creëren, wat zijn vooraanstaande plek in de Nederlandse moderne danswereld verder zal bevestigen. Hij debuteerde bij het gezelschap met zijn creatie mutual comfort (2015) voor NDT 2. Voor zijn werk Handman (2016) ontving Clug een nominatie voor de Benois de la Danse.

Proof - Edward Clug

Wereldpremière SOON - Medhi Walerski
“Er schuilt een tedere grootsheid in Walerski’s gebaren, die bescheiden aan de oppervlakte komen en daar een lichte schittering brengen [...]” vermeldde het Leidsch Dagblad na de première van GARDEN (2016), Medhi Walerski’s laatste werk voor NDT 1. Met zijn première voor Side A: Split into One vervolgt de voormalige NDT-danser zijn creatieve reis bij het gezelschap.

SOON - Medhi Walerski

Wereldpremière Sisters - Sol León & Paul Lightfoot
De avond zal worden voltooid met een nieuwe creatie van NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. In hun balletten dient het onderzoek van menselijke relaties als onuitputtelijke bron van inspiratie.

Sisters - Sol León & Paul Lightfoot