SHORTCUTS XL

01 juni 2018
In Shortcuts XL helpen NDT en Korzo talentvolle choreografen ‘de stap naar de grote zaal’ te zetten. Een stap die in de praktijk niet altijd van zelfsprekend is. Voor dit project worden succesvolle choreografieën uit de samenwerking tussen NDT en Korzo geselecteerd en krijgen jonge makers de kans hun werk op het grote podium aan het publiek te tonen. Zij worden hierbij gestimuleerd en begeleid op zowel technisch als artistiek gebied.

Kies hieronder een datum en locatie en klik direct door naar de website van het theater om tickets te bestellen!

VR01/06Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00

Amos Ben-Tal
Dimo Milev
Peter Chu
Fernando Hernando Magadan

In deze voorstelling:

Too Wonderful - Amos Ben-Tal/OFFprojects i.s.m. ICKamsterdam
Choreograaf en muzikant Amos Ben-Tal (Israël) presenteert zijn korte, energieke creatie Too Wonderful (2016). Een werk waarin elektronische muziek, abstracte poëzie en de nauwkeurige en tegelijkertijd verrassende bewegingstaal – die kenmerkend is voor zijn collectief OFFprojects – samensmelten. Speciaal voor Shortcuts XL breidt Ben-Tal de cast uit met dansers van ICKamsterdam.

Trailer Shortcuts XL

Aimless - Dimo Milev
Ook ziet u het organische en tegelijkertijd kwetsbare duet Aimless (2013) van choreograaf Dimo Milev (Bulgarije): “Aimless recreates those moments when it doesn’t matter where you go to, but rather who you go with…” Met dit werk won Milev de International Competition for Choreography Burgos and New York in 2013.

paper cuts in an empty bag - Peter Chu
In paper cuts in an empty bag (2016) tart Peter Chu (Verenigde Staten) onze nieuwsgierigheid. In zijn creatie bewegen lichamen zich voort op de geluiden van papier dat verknipt wordt, als een verwijzing naar de verdeeldheid die heerst in deze tijd en de verantwoordelijkheid die wij daarvoor dragen. Een werk dat ons herinnert aan het belang om met elkaar verbonden te blijven, ook wanneer onze gemeenschappelijke referentiekaders veranderen.

Bending the Walls - Fernando Hernando Magadan
Tot slot presenteert Fernando Hernando Magadan (Spanje) een fragment uit Bending the Walls (2018), een werk over het menselijk verlangen naar geluk. Magadan liet zich inspireren door de ongelooflijke moed en veerkracht die mensen tonen onder extreme druk. Dans wordt daarmee een metafoor voor de psychologische, fysieke en emotionele krachten die wij als mensen aanspreken om de realiteit te ontstijgen.