SETTLE FOR MORE

NDT 2
7 maart – 27 juni 2019
Den Haag (uitverkocht), Eindhoven, Venlo, Amstelveen, Dordrecht, Tilburg, Leeuwarden, Den Bosch, Arnhem, Enschede, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Breda, Maastricht, Alkmaar en Rotterdam.

De voorstelling van 15 juni in Theater Rotterdam is verplaatst naar 27 juni!


Over de voorstelling
Settle for More toont een rijkdom aan krachtige stukken en choreografen die, ongeacht het moment in hun carrière of ervaring, laten zien dat baanbrekend werk in elk stadium kan worden bereikt. Zowel Bryan Arias als Felix Landerer, jonge dansers en opmerkelijke choreografen, creëren hun allereerste werk voor NDT 2. Deze creaties worden vergezeld door het veelgeprezen Midnight Raga (2017) van associate choreographer Marco Goecke, waarvoor hij de prestigieuze Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie’ ontving, en het dynamische kwartet Simple Things (2001) van grootmeester Hans van Manen.


Inleiding bij de voorstelling
Voorafgaand aan de voorstellingen in het Zuiderstrandtheater in Den Haag kunt u, op vertoon van uw toegangskaart, een gratis toegankelijke inleiding bijwonen. Maak persoonlijk kennis met ons gezelschap en kom zo meer te weten over de voorstelling! U bent van harte welkom van 19.00-19.30 u in de bovenfoyer van het Zuiderstrandtheater.


Recensies

"Midnight Raga is heftig en grotesk. (…) De dansers sidderen nerveus, solo of samen."

- Theaterkrant **** over Midnight Raga

"Arias’ choreografie is verfrissend maar tegelijkertijd ook somber. In dans maakt hij invoelbaar hoe de wereld er nu voor staat. En dat is geen fijne plek om in te leven. "

- Leidsch Dagblad over Epoch

"Het is een lust die verbluffend lenige buigingen, torsies en strekkingen te volgen in inventieve sequenties of, kort, in verrassende poses, nét off-balance."

- NRC **** over The whys and wherefores are elusive

"Met Van Manens helderheid en muzikaliteit, en de ongelofelijke lichtheid en kracht van de NDT 2-dansers, is dit verhaal niet mis te verstaan."

- Volkskrant over Simple ThingsChoreografen

Bryan Arias
Felix Landerer
Marco Goecke
Hans van Manen

In de voorstelling

Epoch - Bryan Arias (wereldpremière)
Danser en choreograaf Bryan Arias (Puerto Rico) creëerde reeds werken voor een aantal internationale dansgezelschappen. Voor Up & Coming Choreographers maakte hij in 2016 het werk In frayed edges. In 2013 richtte Arias zijn eigen gezelschap op in New York, de ARIAS Company. Deze wereldpremière is Arias' allereerste werk voor de reguliere programmering van NDT 2.

The whys and wherefores are elusive - Felix Landerer (wereldpremière)
Gedurende zijn danscarrière bij de Opera van Hannover begon Felix Landerer (Duitsland) met choreograferen. In 2006 besloot hij zich volledig te wijden aan het creëren en richtte hij zijn eigen gezelschap op, LANDERER&COMPANY. Sinds 2011 is Landerer huischoreograaf bij Scapino Ballet Rotterdam. Landerer is een nieuw gezicht bij NDT en zal voor het eerst samenwerken met de dansers van NDT 2.

Simple Things - Hans van Manen
Hans van Manen maakte dit dynamische kwartet in 2001 voor de jonge dansers van NDT 2. Het is een wonderbaarlijk vanzelfsprekend ogende creatie voor twee paren. Het ballet opent en sluit af met een overweldigend duet voor twee mannen, waarbij de één toekijkt terwijl de ander danst. Daartussen dansen zij verschillende pas-de-deux met twee vrouwen, waarin de verhoudingen tussen twee mensen tot elkaar worden uitgedrukt in beweging. Met dit ballet toont Van Manen zich een meester in de eenvoud.

Midnight Raga - Marco Goecke
“Door het gebruik van diep middernachtsblauw maakt Marco Goecke een verwijzing naar de klassieke Indiase muziek met zijn stuk Midnight Raga. In tegenstelling tot zijn eerdere choreografieën vormde dit keer de muziek het uitgangspunt in Goecke’s creatie, namelijk het werk van de Indiase muzikant Ravi Shankar. Deze muziek sprak Goecke aan vanwege de mystieke en freaky kwaliteit. Ook maakte het idee om Indiase muziek te gebruiken zonder toevlucht te nemen tot Indiase danselementen hem enthousiast.” Dramaturge Nadja Kadel

Midnight Raga - Marco Goecke


AGENDA EN TICKETS