SECOND NATURE

NDT 1
21 maart – 16 april 2019
Den Haag, Utrecht, Groningen, Amsterdam, Eindhoven, Heerlen en Rotterdam

Utrecht en Amsterdam: UITVERKOCHT!

AGENDA EN TICKETS

Over de voorstelling
NDT is vooraanstaand in het verleggen van de grenzen van hedendaagse dans, waarin creativiteit vele vormen kent. Het onuitputtelijke en kleurrijke repertoire van NDT bespiegelt talent en innovatie, en is doorgaans geworteld in de principes van klassiek ballet. Second Nature brengt makers samen die niet alleen een klassieke achtergrond hebben, maar ook gelieerd zijn aan de urban dance waarin op een meer intuïtieve manier ideeën, emoties en verhalen tot uiting worden gebracht. Dit programma omlijst de veelgeprezen werken Bedroom Folk (2015) van Sharon Eyal en Gai Behar en Solo Echo (2012) van associate choreographer Crystal Pite met nieuw werk van het jonge choreografisch duo Imre van Opstal en Marne van Opstal. Zij creëren hun allereerste werk voor NDT 1.


Inleiding bij de voorstelling
Voorafgaand aan de voorstellingen in het Zuiderstrandtheater in Den Haag kunt u, op vertoon van uw toegangskaart, een gratis toegankelijke inleiding bijwonen. Maak persoonlijk kennis met ons gezelschap en kom zo meer te weten over de voorstelling! U bent van harte welkom van 19.00-19.30 u in de bovenfoyer van het Zuiderstrandtheater.


Recensies

"Winters, melancholiek, aangenaam om naar te kijken."

- Telegraaf over Solo Echo

"Solo Echo is het beste wat we van Crystal Pite bij het NDT hebben gezien."

- Trouw over Solo Echo

"Als er een danstaal is die aanhaakt bij de tijdsgeest, is het die van Israelisch dansmakersduo Sharon Eyal en Gai Behar."

- Trouw **** over Bedroom Folk


Agenda en tickets

VR22/03Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
ZA23/03Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
WO27/03Stadsschouwburg Utrecht
Utrecht
20:00
ZA30/03Stadsschouwburg Groningen
Groningen
20:15
DI02/04Internationaal Theater Amsterdam
Amsterdam
20:00
Bekijk de volledige agenda

Choreografen

Imre van Opstal
Marne van Opstal
Crystal Pite
Sharon Eyal
Gai Behar

In de voorstelling

Take Root  - Imre van Opstal & Marne van Opstal (Wereldpremière)
Als choreografenduo debuteerden zus en broer Imre van Opstal en Marne van Opstal (Nederland) met het werk LiNK (2014) voor Up & Coming Choreographers. In 2015 creëerden zij voor dit talentontwikkelingsprogramma John Doe. In seizoen 2016-2017 maakten zij hun debuut voor de reguliere programmering van NDT 2 met The Grey (2017). Deze wereldpremière is het allereerste werk van de jonge choreografen voor NDT 1.

Solo Echo - Crystal Pite
Tell yourself, in that final flowing of cold through your limbs, that you love what you are. Geïnspireerd door het gedicht Lines for Winter van Mark Strand trekt Solo Echo (2012) van de Canadese Crystal Pite je mee in een winterse melancholie. Tegen een achtergrond van gestaag naar beneden dwarrelende sneeuwvlokken en op sobere cellomuziek van Brahms, ontstaat een dynamisch groepswerk waarin de plek van het individu in de groep centraal staat.

Solo Echo - Crystal Pite

Bedroom Folk - Sharon Eyal & Gai Behar
Makers Sharon Eyal en Gai Behar zijn, samen met musicus Ori Lichtik, sinds jaren een innovatief trio in de hedendaagse danswereld. Voor Bedroom Folk (2015) werken ze voor het eerst met decor- en lichtontwerper Thierry Dreyfus. In deze multidisciplinaire inspanningen zijn beweging, muziek en licht niet ondergeschikt aan elkaar, wat tot creaties leidt die de grenzen van ‘traditionele’ hedendaagse dans overschrijden en waarin alle elementen gelijkwaardige componenten zijn.

Bedroom Folk - Sharon Eyal & Gai Behar


AGENDA EN TICKETS