School of Thought

NDT 1

Dit programma brengt een vernieuwde versie van de avondvullende voorstelling School of Thought van NDT huischoreografen, Sol León en Paul Lightfoot terug. Het programma heeft als doel de toeschouwers letterlijk dichterbij de dansers te brengen door ze op het podium plaats te laten nemen. In dit ballet, dat in het voorjaar van 2013 in première ging, krijgt de kijker een uiterst intieme kijk op het werk van de twee choreografen, de dansers en hun uitzonderlijke talent. León en Lightfoot beogen met School of Thought hun artistieke visie te benadrukken waarin het verleden, heden en toekomst moeiteloos samensmelten.

School of Thought is te zien in de Stadsschouwburg in Amsterdam en in Den Haag. Let op: De voorstellingen in Den Haag vinden NIET plaats in het Zuiderstrandtheater, maar in het (gedeeltelijk aangepaste) Lucent Danstheater op het Spuiplein!
Lees meer

“Sprankelend theater.(...) Een niet te missen programma." *****

- De Telegraaf

“Lyrische duetten in een meeslepende stroom impressies" ****

- Het Parool

In deze voorstelling:

School of Thought - León & Lightfoot
In School of Thought presenteren Sol Léon en Paul Lightfoot een uiterst intiem perspectief op hun kunst. Intiem, omdat het publiek gezeten óp het podium rondom een ovalen, houten dansvloer, de dans op een heel andere manier en van dichtbij beleeft. De toeschouwer wordt meegevoerd in de spirituele en emotionele ontwikkeling en creatieve chemie van het choreografenpaar. Een gelaagd en divers werk, waarin heden en verleden samen komen.

Assistants: Lorraine Blouin, Stefan Żeromski
Lights: Tom Bevoort
Decor: Sol León & Paul Lightfoot
Costumes: Joke Visser,  Hermien Hollander
World premiere: 9 Mei 2013, Lucent Danstheater, Den Haag
Duration: 60-70 minutes


School of Thought - Sol León & Paul Lightfoot

Rehearsal School of Thought - Leon & Lightfoot

Spotify playlist