SAVOIR FAIRE

NDT 1

17 mei - 9 juni 2018
Savoir Faire brengt NDT’s artistiek meest bepalende stemmen in één avond samen: naast een wereldpremière van associate choreographer Crystal Pite presenteert het programma Shut Eye (2016) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en Woke up Blind van associate choreographer Marco Goecke.

Kies hieronder een datum en locatie en klik direct door naar de website van het theater om tickets te bestellen!

De volgende data zijn uitverkocht:

17/05 - 19/05, Den Haag
24/05 - 27/05, Amsterdam
05/06, Utrecht

ZA09/06Parktheater Eindhoven
Eindhoven
20:00

"In een aantrekkelijke danstaal, die stevig en organisch is, met ruime, heldere lijnen, maakt Pite patronen en kwaliteiten zichtbaar die de koorzang van Shaw biedt."

- NRC Handelsblad **** over Partita for 8 Dancers

Inleiding bij de voorstelling

Voorafgaand aan de voorstellingen in het Zuiderstrandtheater in Den Haag kunt u, op vertoon van uw toegangskaart, een gratis toegankelijke inleiding bijwonen.

Maak persoonlijk kennis met ons gezelschap en kom zo meer te weten over de voorstelling!

U bent van harte welkom van 19.00-19.30 u in de bovenfoyer van het Zuiderstrandtheater.


Paul Lightfoot
Sol León
Crystal Pite
Marco Goecke

In deze voorstelling:

Partita for 8 Dancers - Crystal Pite (wereldpremière)
Crystal Pite’s aangrijpende werk deinst nooit terug voor het verkennen van het lichamelijk vermogen en de relatie van het individu ten opzichte van de groep. Haar laatste werk The Statement (2016), gebaseerd op een script geschreven door Jonathon Young, bewoog het publiek naar het puntje van de stoel. Choreograaf en performer Crystal Pite is sinds 2008 als associate choreographer verbonden aan het gezelschap.

Partita for 8 Dancers - Crystal Pite

Shut Eye - Sol León & Paul Lightfoot
I shut my eyes in order to see
. Dit beroemde citaat van de schilder Paul Gauguin vormde de context van Shut Eye. Het werk van NDT huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot behoort

toe aan een oeuvre dat meer dan vijftig balletten spant voor NDT en toont wederom het vermogen van het duo om poëzie in moderne dans te vangen, dit keer op de expressieve muziek van componisten Ólafur Arnalds en Bryce Dessner.

Shut Eye - Sol León & Paul Lightfoot

Woke up Blind - Marco Goecke
In Goecke’s Woke up Blind vormen de nummers You and I en The way young lovers do van Jeff Buckley de basis. De dansers worden een akoestische wereld ingetrokken waarin ze uitblinken in hun strijd met Buckley’s vocale kracht en zijn hectische gitaarklanken. Goecke slaagt er met zijn pure, zeer complexe bewegingen wederom in om door te dringen tot het diepste van de menselijke emotie.

Woke up Blind - Marco Goecke