SAISONNIER

NDT 1
27 september – 21 december 2018
Den Haag, Leeuwarden, Nijmegen, Amsterdam, Maastricht, Utrecht en Rotterdam

AGENDA EN TICKETS

Over de voorstelling
Seizoen 2018-2019 opent met een triple bill van vier choreografische grootheden, wier muziekkeuze minstens zo belangrijk is als de verhalen die zij vertellen via hun danstaal. Beweging en geluid versmelten hierin op onvoorspelbare wijze samen. Zo staat associate choreographer Marco Goecke bekend om zijn eclectische muziekkeuzes die de meest verrassende synergie tussen klanken en beweging voortbrengen. Voor Saisonnier creëert Goecke nieuw werk. De Israëlische choreograaf Hofesh Shechter kennen we als maker van krachtige stukken die een blijvende indruk achterlaten. Voor zijn nieuwe werk componeert Shechter zelf de partituur. De avond wordt voltooid met Singulière Odyssée (2017) van NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Speciaal voor dit werk creëerde de wereldberoemde componist Max Richter zijn muziekstuk Exiles.

Een deel van de voorstellingen* wordt live begeleid door:

* voorstellingen met live begeleiding: 27 t/m 29 sept, 5 okt, 14 & 15 nov, 15 & 21 dec

Inleiding bij de voorstelling
Voorafgaand aan de voorstellingen in het Zuiderstrandtheater in Den Haag kunt u, op vertoon van uw toegangskaart, een gratis toegankelijke inleiding bijwonen. Maak persoonlijk kennis met ons gezelschap en kom zo meer te weten over de voorstelling! U bent van harte welkom van 19.00-19.30 u in de bovenfoyer van het Zuiderstrandtheater.

Saisonnier is mede mogelijk gemaakt door Ammodo.


Recensies

"Of je nu wil of niet, dit is dans die ráákt."

- Trouw ***** over Singulière Odyssée

"Met Singulière Odysée levert het choreografenduo weer een adembenemend werk af, dat nog lang na het doven van de lichten op het netvlies beklijft."

- Leidsch Dagblad over Singulière Odyssée

"Prachtig hoe een reeks staande pianoakkoorden, subtiel en beheerst, met statige percussie uitgroeit tot een ceremoniële treinreis door een denkbeeldig landschap."

- Volkskrant **** over Singulière Odyssée


Agenda en tickets

De volgende voorstellingen zijn uitverkocht: Den Haag 27, 28, 29 september |

DO27/09Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
VR28/09Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
ZA29/09Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
VR05/10De Harmonie
Leeuwarden
20:00
DO08/11Stadsschouwburg Nijmegen
Nijmegen
20:00
Bekijk de volledige agenda

Choreografen

Paul Lightfoot
Sol León
Marco Goecke
Hofesh Shechter

In de voorstelling

Singulière Odyssée - Sol León & Paul Lightfoot

Singulière Odyssée - Sol León & Paul Lightfoot

Wereldpremière - Marco Goecke
Sinds 2014 is Marco Goecke (Duitsland) associate choreographer bij NDT. Van 2005 tot 2018 was Goecke als huischoreograaf verbonden aan het Stuttgart Ballet en tussen 2006 en 2011 aan Scapino Ballet Rotterdam. Zijn meest recente werken voor NDT zijn Thin Skin (2015), Woke up Blind (2016) en Wir sagen uns Dunkles (2017). Voor zijn creatie Midnight Raga (2017) ontving hij de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie.’

Wereldpremière - Hofesh Shechter
Hofesh Shechter (Israël) is als associate artist verbonden aan Sadler’s Wells in Londen. In 2008 richtte hij zijn internationaal toerende Hofesh Shechter Company op. Zijn avondvullende double bill Uprising/In your rooms (2009) is in seizoen 2013-2014 door NDT 1 opgevoerd. In 2016 maakte Shechter zijn eerste creatie Clowns voor het gezelschap en dit seizoen werkt hij wederom samen met de dansers van NDT 1 aan een wereldpremière.


De nieuwe creatie van Hofesh Shechter werd mede mogelijk gemaakt door:
Kunst en Israël | Stichting Will en Rita Jaeger Fonds.


AGENDA EN TICKETS