Might

Amos Ben-Tal

In 2012 richtte Amos Ben-Tal OFFprojects op. Dit collectief, bestaande uit voormalig dansers van Nederlands Dans Theater brengt live events waar het publiek in meegezogen wordt. Ook Might is niet zomaar een voorstelling. Eerder was een onderdeel al tijdens de Museumnacht 2013 te zien in de kelders van het voormalig Haagse Stadhuis en nu gaat het als avondvullende voorstelling in première. In een labyrint van muren en schermen bewegen we ons over het podium. De ruimte verandert en onthult en verbergt de fenomenale performers. Elke toeschouwer beleeft zijn eigen voorstelling met persoonlijke ontmoetingen. Een zinderende, sensuele trip waarin we ons kunnen laven aan een zachte intimiteit. 

concept OFFprojects | choreografie, muziek Amos Ben-Tal | artistiek advies Yvan Dubreuil | dans Amos Ben-Tal, Aurélie Cayla, Lana Čoporda, Yvan Dubreuil, Genevieve Osborne, Connor Schumacher, Milena Twiehaus | première 13 februari 2015, CaDance Festival, Theater aan het Spui, Den Haag

Might is een productie van OFFprojects, Korzo producties en Nederlands Dans Theater en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag.

Korzo & NDT
Korzo en Nederlands Dans Theater bundelen hun krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en bieden een geschikt podium om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Amos Ben-Tal is geselecteerd voor seizoen 2014-2015. Might gaat vanaf 5 november 2015 op tournee.
Bekijk data en locaties

“Ben-Tal & co [doen] iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden: Might is een ontdekkingsreis door het hoofd van een choreograaf.”

- Theaterkrant.nl

“Amos Ben-Tal vond met Might een nieuwe manier om zijn publiek aan te spreken. De controle uit handen geven en het publiek zelf laten bepalen wat het wil zien en voelen is een risico, maar het werkt op fenomenale wijze. Juist in subtiliteit schuilt schoonheid, zo toont Ben-Tal”

- Dansmagazine