Activiteiten voortgezet onderwijs

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (havo/vwo) stellen wij een combinatie van activiteiten samen waarbij moderne dans en NDT centraal staan. Het doel van alle activiteiten is de leerling in aanraking te brengen met de kunstvorm dans. Het uitgangspunt hierbij is dans niet alleen ervaren door ernaar te kijken en erop te reflecteren, maar ook door zelf te bewegen en te creëren.

Onderwijscombinatie
Docenten uit het voortgezet onderwijs kunnen in onderling overleg met de afdeling Talentontwikkeling & Educatie een divers en op maat gemaakt educatief aanbod samenstellen. Elke combinatie van activiteiten wordt aangepast aan het niveau van de deelnemende groep en wordt ontwikkeld aan de hand van het doel dat de docent voor ogen heeft. Een combinatie vindt altijd aansluiting bij onze meest recente voorstellingen en kan bestaan uit de volgende activiteiten:

Neem een kijkje thuis bij het NDT
Wees welkom in ons huis! Leerlingen worden meegenomen langs verschillende ruimtes van ons theater en zien hoe het er dagelijks bij Nederlands Dans Theater aan toe gaat.

Ontmoet een medewerker
Zijn onze dansers ook wel eens nerveus? Hoe is het om te werken op een kostuumatelier? Hoe worden de dansers zo gespierd? Hoe groot is ons podium eigenlijk? Een ontmoeting met één van de medewerkers van Nederlands Dans Theater waarbij leerlingen alles kunnen vragen over ons gezelschap.

Doe een dansworkshop
Danser zijn is keihard werken. Dat vergt discipline, concentratie, lichaamsbewustzijn, kracht, creativiteit en bovendien enorme wilskracht en passie. Tijdens onze workshop ga je dit ervaren wanneer je zelf staat te zweten in de studio om de mooiste ‘moves’ te combineren. Maar je ontdekt natuurlijk ook hoe leuk dansen kan zijn!

Beleef een dansvoorstelling
Je neemt plaats in de zaal, langzaam gaat het geroezemoes om je heen over in een afwachtende stilte… Laat je inspireren door de dansers op toneel en geniet van de zichtbare kracht, concentratie en techniek. Een bezoek aan een voorstelling is alleen op te nemen in combinatie met één of meerdere van bovengenoemde activiteiten.

Praktische informatie

Gedurende het hele jaar bieden we mogelijkheden voor activiteiten. Voor vragen of opmerkingen naar aanleiding van ons aanbod voor het voortgezet onderwijs, neem contact op met de afdeling Talentontwikkeling & Educatie via +31 70 88 00 146 of onderwijs@ndt.nl. In onderling overleg staan wij ook open voor nieuwe ideeën of suggesties.

Is een dansvoorstelling onderdeel van uw gekozen onderwijscombinatie, dan kunt u voor het theaterseizoen 2020-2021 bij ons terecht op onderstaande data* :

– Donderdag 8 oktober 2020
– Vrijdag 9 oktober 2020
– Vrijdag 27 november 2020
– Vrijdag 12 februari 2021
– Zaterdag 13 februari 2021
– Donderdag 4 maart 2021
– Vrijdag 5 maart 2021
– Woensdag 7 april 2021
– Donderdag 8 april 2021
– Vrijdag 9 april 2021
– Vrijdag 21 mei 2021

*Deze data zijn onder voorbehoud van de ontwikkelingen op het gebied van het COVID-19 virus.

Wanneer u geïnteresseerd bent in één van de data, kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemde gegevens.