NDT Summer Intensive 2018

Samen creëren met energie, passie en creativiteit

Van 16 tot en met 28 juli komen 62 talentvolle dansers uit alle hoeken van de wereld naar Den Haag voor de NDT Summer Intensive 2018. Twee weken lang bundelen zij hun energie, passie en creativiteit met NDT's artistieke team en dansers.

"NDT Summer Intensive is all about exchange. Sharing is caring, caring is giving and giving is receiving."

— LUKÁŠ TIMULAK | CHOREOGRAPHER SI 2017

Dansers en choreografen van NDT stimuleren de Summer Intensive deelnemers om als artiest te groeien en om grenzen op te zoeken en te verleggen. Tijdens techniek- & repertoire lessen en het creatieproces van een nieuwe compositie ontstaat een intensieve samenwerking en vindt een grote wederzijdse kennisoverdracht plaats door beweging, experiment en reflectie.

Dit is ongelooflijk belangrijk voor de carrière van een jonge danser omdat het een eerste transitie is van dansstudent naar professionele danser. Ook de NDT-dansers biedt het een mooie kans, namelijk om zich het vak van choreograaf of repetitor eigen te maken.

Bekijk de video
Sarah Reynolds (NDT 1 danser en repetitor) en Alice Godfrey (NDT 1 danser en oud deelnemer) vertellen u in deze video over samenwerken, samen leren en de invloed van de NDT Summer Intensive op de carrière van een danser.


Geef danstalent deze unieke kans en support NDT Summer Intensive

Samen leren creëren is essentieel voor de ontwikkeling van danstalent. U maakt dit mede mogelijk door bij te dragen aan de NDT Summer Intensive. U kunt zelf kiezen aan welk onderdeel u bij wilt dragen.

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

Over de cursus
Getalenteerde internationale dansers in de leeftijd van 14 t/m 30 jaar volgen in de studio’s van NDT twee weken lang een intensief programma, gericht op de ontwikkeling tot een professionele en veelzijdige moderne danser. Het docententeam bestaat voornamelijk uit huidige en voormalige dansers van NDT die de cursisten begeleiden in de rol van choreograaf, docent of repetitor. NDT’s eigen repertoire van Sol León & Paul Lightfoot en Crystal Pite vormt de basis voor het lesprogramma van de cursus. Daarnaast bestaat het programma uit klassieke balletlessen, Gaga workshops en werken de deelnemers aan een nieuwe creatie onder leiding van choreografen Dimo Milev, Lesley Telford en Jianhui Wang.

"NDT Summer Intensive has shown me that pushing yourself mentally and physically to what you think is your limit and then surpassing that, is the thrill of being an artist."

— JAVON JONES deelnemer 2017