PARADE

NDT 1

Nederlands Dans Theater heeft speciaal voor u als lezer van SPOOR Magazine een mooie aanbieding samengesteld. U bezoekt de voorstelling Parade van NDT 1 met 25% korting!

De voorstelling is volledig gewijd is aan het werk van associate choreographer Crystal Pite. In dit avondvullende programma danst NDT 1 een vernieuwde versie van Pite’s eclectische meesterwerk Parade (2013).

Pite benut deze kans om haar bestaande werk verder te verkennen en uit te diepen en verrijking te bieden aan de bestaande personages. Parade is een treffend tafereel van verbeelding, absurditeit en ritueel. De fanfarebands staan in schril contrast met de chaotische parade van clowns, waarmee Pite de spanning benadrukt tussen instinct en intellect, ratio en gevoel en het onbewuste en het bewustzijn.

Dit avondvullende programma toont u ook Pite’s meest recente ballet voor NDT, The Statement (2016).
Het aangrijpende stuk, gebaseerd op een script geschreven door Jonathon Young, werd door pers lovend met vier sterren bekroond.

GRATIS INLEIDING
Voorafgaand aan de voorstelling kunt u gratis de inleiding bezoeken. In Amsterdam is de aanvangstijd van de inleiding 19.30 uur. In Den Haag start de inleiding om 19.00 uur. 
U ontvangt in de week voorafgaand aan uw bezoek een e-mail met meer informatie over praktische zaken zoals de bereikbaarheid van het theater, de inleiding en de duur van het programma.

Kies hieronder een datum en locatie en klik direct door naar de website van het theater om tickets te bestellen. Gebruik de actiecode SPOOR bij uw bestelling om van de korting te profiteren!

VR26/05Parade (SPOOR actie)
Nationale Opera & Ballet
20:00
ZA27/05Parade (SPOOR actie)
Nationale Opera & Ballet
20:00
WO07/06Parade (SPOOR actie)
Zuiderstrandtheater
20:00
DO08/06Parade (SPOOR actie)
Zuiderstrandtheater
20:00
VR09/06Parade (SPOOR actie)
Zuiderstrandtheater
20:00

“Wat Crystal Pite choreografeert is even speels als dreigend, even fantasievol als choreografisch sterk opgebouwd."

- De Volkskrant over Parade


Crystal Pite

In deze voorstelling:

Parade - Crystal Pite

Parade bestaat uit een parade van clowns, vergezeld door een fanfare. Voor Crystal Pite, voelde Parade als de verbeelding van illusie, absurditeit en ritueel. Het spel tussen de chaotische clowns en georganiseerde fanfare is een voorbeeld van het spanningsveld tussen instinct en intellect, rationele en irrationele, onbewuste en bewuste. Parade richt zich naar binnen, naar de grenzen van de menselijke geest: verbeelding, dromen en creativiteit.

The Statement - Crystal Pite

Assistant to the choreographer: Ander Zabala
Light: Tom Visser
Decor: Jay Gower Taylor
Costumes: Crystal Pite, Joke Visser
Music: new composition by Owen Belton
Playwright: Jonathon Young
Vocal performance: Meg Roe, Colleen Wheeler, Andrew Wheeler, Jonathon Young
Duration: 19 minutes.