SHORTCUTS XL

30 juni 2017
In Shortcuts XL helpen NDT en Korzo talentvolle choreografen de stap naar het grote podium te zetten. Een stap die in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend is. Succesvolle choreografen uit de samenwerking tussen NDT en Korzo worden in één avondvullende voorstelling samengebracht. Zo krijgen de jonge makers ditmaal de kans hun werk aan een groter publiek te tonen. Zij worden hierbij gestimuleerd en begeleid op zowel technisch als artistiek gebied.

In deze eerste editie ziet u werk van choreografen Fernando Hernando Magadan, Samir Calixto, Menghan Lou en Lesley Telford.

Kies hieronder een datum en locatie en klik direct door naar de website van het theater om tickets te bestellen!

VR30/06Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
Samir Calixto
Lesley Telford
Fernando Hernando Magadan
Menghan Lou

In deze voorstelling:

M - Samir Calixto
Samir Calixto heeft in de afgelopen jaren veel indruk gemaakt met zijn bewerkingen van Winterreise (naar Schubert), 4 Seasons (naar Vivaldi) en Paradise Lost (naar Milton). Met een compromisloze kruising van pure muzikaliteit en intense lichamelijkheid graaft hij net zo diep in de thematiek van zijn voorstellingen tot deze een tijdloze kwaliteit krijgen.

Voor zijn nieuwe voorstelling M laat hij zich inspireren door filosofische inzichten uit Friedrich Nietzsche’s Also sprach Zarathustra. Nietzsche hechtte grote waarde aan de kennis die in het lichaam is opgeslagen: ‘er is meer wijsheid in het lichaam, dan in de diepste filosofie’. Samir richt zich in M op het vermogen tot transformatie dat in ons lichaam besloten ligt. Op een moderne bewerking van Mahlers muziek brengen vijf Mannelijke dansers hun hele Menszijn naar het podium: hun lichamelijke en geestelijke inzet en overgave, hun extreme kracht en kwetsbaarheid, hun persoonlijke lotgevallen en paradoxen.

(d)elusive minds - Fernando Hernando Magadan
Elk individu heeft een verhaal, en het zijn onze persoonlijke verhalen die ons maken wie we zijn. Maar wanneer komen onze verhalen buiten de realiteit te liggen? Wanneer stoten zij op de grens tussen fictie en werkelijkheid, en wat tonen we aan de buitenwereld?

Het tragikomische duet (d)elusive minds is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Santiago, een psychisch patiënt lijdend aan het syndroom van Capgras, een vorm van schizofrenie waarbij iemand ervan overtuigd is dat een familielid vervangen is door een identieke bedrieger. In een vlaag van waanzin vermoord Santiago zijn vrouw. De komende vijftien jaar die hij in de gevangenis doorbrengt schrijft hij haar iedere dag een brief, in de veronderstelling dat zij nog leeft. Geïnspireerd door dit en vele andere uitzonderlijke verhalen, onderzoekt Nederlands Dans Theater-talent Fernando Hernando Magadan op de prachtige muziek van Schubert de lijn tussen werkelijkheid en fictie, gezondheid en krankzinnigheid en de misleidende eigenschappen van uiterlijk vertoon.

No Actions Without Reasons -Menghan Lou

Chorus - Lesley Telford