Seizoen 2020-2021 | Tweede helft

Programmering januari t/m juli 2021

Dit theaterseizoen is als gevolg van de ontwikkelingen rond COVID-19 alleszins buitengewoon. Onze dansers en de rest van de organisatie passen zich steeds zo goed en zo kwaad als dat gaat aan de situatie aan. Onderwijl vinden er mooie, nieuwe creatieprocessen plaats en presenteren we je mooie, nieuwe programma’s. Een maar heel klein publiek kan ze ín het theater zien, maar gelukkig kan een vele malen groter publiek ze zien in onze digitale theaterzaal op ndt.nl. Meer dan 15.000 bezoekers in meer dan 50 verschillende landen kochten al een kaartje voor onze livestreams. Een veelvoud daarvan keek met hen mee.

Hieronder vind je een overzicht van de voorstellingen die NDT 1 en NDT 2 de tweede helft van het seizoen 2020-2021 ten tonele zullen brengen. Daarnaast werken we aan nieuwe projecten buiten onze reguliere programmering om, die op verrassende plekken kunnen plaatsvinden. Ook brengen we aan het einde van het seizoen een bijzonder project terug om afscheid te nemen van ons huidige huis, het Lucent Danstheater.
Houd onze website in de gaten!

Let op: omwille van de onzekerheid omtrent geldende coronamaatregelen ten tijde van de voorstellingen start de kaartverkoop van NDT-voorstellingen in het Zuiderstrandtheater voor ieder programma ongeveer een maand voor de premièredatum. (Andere theaters in Nederland gaan wellicht eerder in verkoop, we adviseren de website van het desbetreffende theater in de gaten te houden.)

We hopen uiteraard dat ons programma zoals hier gepresenteerd ongewijzigd doorgang kan vinden. Maar indien de coronamaatregelen in de tweede helft van het seizoen wederom worden aangescherpt, behoort het helaas tot de mogelijkheden dat voorstellingen wederom worden afgelast. We hopen op je begrip en flexibiliteit.

Voorstellingen en data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. We adviseren de berichtgeving van NDT en het desbetreffende theater in de gaten te houden.

Dit is niet het seizoen dat we hadden gepland, maar we omarmen het als het seizoen dat ons op unieke manieren zal herdefiniëren.

Emily Molnar
Artistiek directeur NDT

Switch '21

Ieder jaar organiseren de dansers van NDT 1 en NDT 2 Switch: een uniek programma volledig samengesteld door de dansers, waarvan de gehele opbrengst naar een goed doel gaat. Voor Switch ’21 gaan alle opbrengsten naar COC Nederland, een organisatie die zich inzet voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland.

De voorstellingen stonden gepland op 15 en 16 januari en kunnen helaas door de nieuwe maatregelen geen doorgang vinden. We zijn op zoek naar nieuwe speeldata. Zodra deze bekend zijn, informeren wij hierover via onze website.

Maak kennis met onze artistiek directeur Emily Molnar

Sinds augustus 2020 is Emily Molnar de nieuwe artistiek directeur van NDT. In een periode waarin een minuscuul virus immense gevolgen heeft, ook voor de internationale danswereld, heeft zij haar start gemaakt in deze functie.

Maak kennis met Emily Molnar in dit gesprek, waarin ze meer vertelt over waar ze vandaan komt, maar vooral over waar ze heen wil gaan met NDT.