Nederlands Dans Theater is een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen ter wereld. Achter de schermen werken ca. 70 medewerkers om de voorstellingen, dansbeleving en alle randvoorwaarden te perfectioneren, van medische begeleiding, naar licht- en geluidontwerp tot educatieactiviteiten. De afdeling Company Management regelt de nationale & internationale verkoop en tourorganisatie voor de gezelschappen. Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een:

Medewerker Planning & Touring m/v

38 uur per week – fulltime dienstverband


In deze functie coördineer je diverse werkzaamheden op het gebied van de planning en de muziek(rechten) voor de (inter)nationale tours en binnenlandse voorstellingen, zoals:

  • Leveren van input bij de ontwikkeling van het beleid op het gebied van NDT’s (inter)nationale tourstrategie en het uitwerken en toepassen van dit beleid;
  • Afstemmen van de planning met artistieke en technische afdeling;
  • Verkennen van de internationale tourmogelijkheden en verzorgen van de contractuele afhandeling;
  • Coördineren van de werkzaamheden m.b.t. muziek(rechten), zoals onderhandelen over en opstellen van contracten en licenties;
  • Afstemming met programmeurs en in voorkomende gevallen directies van theaters over nationale bespelingen en het verzorgen van de boeking;
  • Begeleiding van binnenlandse voorstellingen.

De kandidaat die wij zoeken beschikt over:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in relevante functie of sector;
  • Zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en in schrift, 3e taal is een pré;
  • Zelfstandige, proactieve en open werkhouding.

Tevens is de kandidaat bij voorkeur woonachtig in Den Haag of directe omgeving.

Nederlands Dans Theater biedt een flexibele werkomgeving met een prettige, informele en professionele werksfeer. Deze functie is ingeschaald in schaal 6 conform CAO Theater & Dans. Het bijbehorende salaris is afhankelijk van werkervaring.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Linda de Boer, manager Planning & Touring, via e-mail: linda.de.boer(at)ndt.nl. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Helen Vermeer, HR adviseur via 070 – 88 00 169.

Voldoe je aan de eisen en ben je geïnteresseerd in deze functie, dan zien wij je beknopte motivatiebrief + Curriculum Vitae graag voor 9 juni 2019 tegemoet. Mail deze naar: helen.vermeer(at)ndt.nl onder vermelding van de functienaam.

Indien je reeds eerder op deze functie hebt gesolliciteerd, verzoeken wij je niet nogmaals te reageren.

Naar boven