Franck Chartier wint Zwaan met 'The lost room'

Nederlands Dans Theater is bijzonder trots op Franck Chartier die de ‘Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie’ voor zijn stuk The lost room heeft gewonnen! Het juryrapport luidt:

“Choreograaf Franck Chartier vindt met zijn esthetiek een wonderbaarlijke aansluiting op de Kylián-traditie. Hij zet dat bewust en met overtuiging en overgave in, bedient zich naar hartenlust van special effects, giet suspense en (macabere) humor in één vat en vloert ons definitief met een subliem en omverwerpend fragiel duet.”

De VSCD dansjury bestaat uit Anita van Dolen, voorzitter jurering (dansprogrammeur Stadsschouwburg Amsterdam/Julidans), Fons Dejong (dansprogrammeur Theater aan het Vrijthof), Stella van Leeuwen (programmeur theater en dans Lowlands), Nada Mounzer (redacteur NTR), Dave Schwab (dansprogrammeur Rotterdamse Schouwburg), Jasper Weck (hoofdmarketing & assistent programmeur Theater de Veste) en Liesbeth Wildschut (Lecturer Theatre and Dance Studies, Universiteit Utrecht).

De Zwanen worden ook wel de ‘Oscars’ van de Nederlandse dans genoemd en hebben als doel de prestaties van dansers en gezelschappen te eren door deze onder de aandacht te brengen van een groot publiek. De jaarlijks uitgereikte prijs is een fraai bronzen beeld gemaakt door choreograaf en beeldend kunstenaar Toer van Schayk. Jaarlijks worden de Zwanen uitgereikt in het kader van Festival de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

Vorig jaar won NDT dancer Jorge Nozal de Zwaan voor zijn rol in Thin Skin van Marco Goecke.

The lost room - Franck Chartier