NDT op Haags UIT Festival!


HAAGS UITFESTIVAL: 3 & 4 september
Het eerste weekend van september opent Den Haag op feestelijke wijze het nieuwe culturele seizoen, met vele gratis optredens. De 44ste editie van het Haags UIT Festival start dit jaar op zaterdag met de Open Dag in het Zuiderstrandtheater en aansluitend de UIT Nach. Op zondag bezoek je de vertrouwde Cultuurmarkt op het Lange Voorhout en live optredens op de Haagse binnen- en buitenpodia. Ook NDT is wederom aanwezig met zowel voorstellingen als workshops!

Zaterdag 3 september
NDT 1 danst Thin Skin
13.00 – 13.30u – Grote Zaal Zuiderstrandtheater
NDT 1 danst Thin Skin van NDT’s associate choreographer Marco Goecke, als eerbetoon aan de punk rock icoon en dichter Patti Smith. De ritmisch uitgebreide, soms ademloos klinkende teksten van de zangeres vormen een visueel en akoestisch krachtige synthese met Goecke‘s eigenaardige, waanzinnige bewegingstaal.

Zondag 4 september


 • Workshop NDT
  13.40 – 14.00u – Den Haag Dans! Podium Lange Voorhout
  Voorafgaand aan de voorstelling in Theater a/h Spui kan iedereen, jong en oud, de dansvloer betreden voor een workshop van NDT. Kun je er na deze workshop geen genoeg van krijgen? Dans dan om 15.00 uur met NDT mee in de studio van Theater a/h Spui.

 • Workshop Educatie
  15.00 – 15.45u – Studio Theater aan het Spui
  Voorafgaand aan de NDT 2 voorstelling Schubert in Theater aan het Spui ontdek je hoe het is om danser te zijn tijdens de workshop van de educatieafdeling van het dansgezelschap; geschikt voor jong en oud!

 • NDT 2 danst Schubert
  16.00 – 16.10u – Zaal 1 Theater aan het Spui
  NDT 2 danst Schubert van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Dit werk ging tijdens de jubileumvoorstelling 25 Years León & Lightfoot in première. Op een muziekstuk van Schubert weerspiegelt de pas de deux het liefdesverhaal tussen een man en een vrouw. De complexiteit van het werk benadrukt het uitzonderlijk hoge niveau van de jonge dansers van NDT 2
   
 • NDT-stand Lange Voorhout
  Gehele dag
  Kom langs in onze stand en neem een exemplaar van onze fraaie seizoenskalender mee. Ook koopt u kaarten voor het nieuwe seizoen met aantrekkelijke kortingen. Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief maakt u ten slotte kans op vrijkaarten voor een van de komende voorstellingen in Den Haag.


*Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud.