NDT keert terug naar Berlin


Nederlands Dans Theater (NDT) keert na twee jaar terug naar Haus der Berliner Festspiele in Berlijn waar het na het daverende succes van haar voorstellingen in 2015 wederom een bijzonder gevarieerd programma laat zien. NDT gelooft sterk in de live beleving van haar gezelschap en biedt het Berlijnse publiek daarom een uiteenlopend programma van een viertal werken die allen op hun eigen manier een grote impact achterlaten in het theater: Safe as Houses (2001) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot, Woke up Blind (2016) van associate choreographer Marco Goecke, The Statement (2016) van associate choreographer Crystal Pite, en The missing door (2013) van Gabriela Carrizo.

De avond benadrukt zowel de klassiek moderne lijnen van de NDT dansers alsook hun uitzonderlijke theatrale kwaliteiten. Het laat tevens zien dat het gezelschap zich niet alleen richt op het vinden en het ontwikkelen van de beste danstalenten ter wereld, maar dat het ook een scala aan interessante danstalen binnenhaalt middels de grootste en meest grensverleggende choreografen in de hedendaagse dans.

NDT is bij Berliner Festspiele op 28,29,30 november en 1,2 december. Ga voor tickets naar de website van Haus der Berliner Festspiele. Klik hier


Safe as Houses - Sol León & Paul Lightfoot

The Statement - Crystal Pite

Woke Up Blind - Marco Goecke

The missing door - Gabriela Carrizo