Gerald Tibbs: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau


NDT is erg trots om aan te kondigen dat Gerald Tibbs gisteravond, op 15 november 2018, door de loco-burgemeester van de stad Den Haag, Saskia Bruines,  is bekroond met een Koninklijke Erkenning: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De ceremonie vond passend plaats voorafgaand aan de première van NDT 2's eerste programma van dit seizoen, Significant Moments.

Tibbs begon zijn danscarrière bij NDT in 1975. Als danser werd hij geprezen om zijn expressie en technische virtuositeit en werkte hij samen met vele gerenommeerde choreografen zoals William Forsythe, Hans van Manen, Mats Ek en Jiří Kylián.

Na zijn gedenkwaardige carrière als danser, nam Tibbs het artistieke leiderschap van NDT 2 aan in 1990. Zijn visie en niet-aflatende passie voor het koesteren, ontwikkelen en begeleiden van jonge getalenteerde dansers en choreografen lag ten grondslag aan zijn werk als leider van NDT 2.

Afgelopen zomer bereikte Tibbs de pensioensleeftijd en trad hij af als artistiek leider. In zijn rol heeft hij een bijzonder grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het gezelschap als één met een geheel eigen repertoire waarvoor zowel jonge als gevestigde makers van over de hele wereld creeëren. Tibbs’ liefdevolle toewijding heeft NDT 2 doen groeien tot een volwaardig gezelschap; een uniek fenomeen in de danswereld waarin jonge dansers tussen 18 en 23 jaar de kans krijgen om hun artistieke persoonlijkheden te ontwikkelen in een driejarig traject. Voor alles wat hij heeft gedaan en waar hij voor staat, wenst NDT Gerald alle liefde, bewondering en dankt en feliciteert het gezelschap hem van harte!