Zwaan voor danser Guido Dutilh


Met veel trots mag Nederlands Dans Theater (NDT) mededelen dat Guido Dutilh, danser van NDT 1,  vrijdag 12 oktober 2018 is bekroond met een Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’  voor zijn rol in Marco Goecke’s Wir sagen uns Dunkles (2017). De prijs werd uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

Deze avond reikten de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en de Nederlandse Dansdagen (NDD) de meest prestigieuze dansprijzen van Nederland uit: de Zwanen. Naast Guido Dutilh waren de andere genomineerden voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ Gil Gomes Leal voor zijn rol in Aghori van Korzo Producties en het gehele dansers tableau van Thron van Krisztina de Châtel.

Over Guido Dutilh in Wir sagen uns Dunkles stelt de jury dat "Dutilh met loepzuivere precisie en gepassioneerde interpretaties een sfeer van mysterie weet te creeren."

Ook in de categorie ' meest indrukwekkende dansproductie‘ was er een NDT- nominatie: Franck Chartier’s The hidden floor (2017) was een van de kanshebbers van de prijs. Hij nam het op tegen Rule of Three van GRIP en We Are Nowhere Else But Here van Stephen Shropshire Foundation.


Wir sagen uns Dunkles - Marco Goecke