Artistiek leider NDT 2 Gerald Tibbs ontvangt Prijs van Verdienste


Op maandag 16 november 2015 worden, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, de jaarlijkse prijzen van Stichting Dansersfonds ’79 uitgereikt. Dit gebeurt bij aanvang van het Balletgala, de (vanaf dit seizoen) jaarlijkse benefietvoorstelling van het fonds, die ditmaal plaatsvindt in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Nederlands Dans Theater is trots om te vermelden dat de Prijs van Verdienste 2015 naar Gerald Tibbs gaat, die al 25 jaar de artistieke leiding heeft over NDT 2.

Het juryrapport luidt:


Hij was 15 jaar een op het toneel zeer aanwezige danser - krachtig ,soepel, muzikaal en altijd zeer overtuigend in de vele werken van Hans van Manen, Jiri Kylian, Glen Tetley, Mats Ek en Macho Duato, die in die periode het repertoire van het Nederlands Dans Theater vulden.
Toen hij die rijke danscarrière in 1989 afsloot bleef hij bij het gezelschap om de leiding op zich te nemen van de aan het NDT verbonden jongeren gezelschap die tot dan onder de hoede van Arlette van Boven had gestaan.
Die taak vervult hij nog steeds en met veel succes. NDT 2, […] is een gerenommeerde groep die met eigen programma’s een volwaardige plaats inneemt in de internationale danswereld.
Met groot respect voor zijn vele jaren zo integere en inspirerende inzet voor de dans droeg de jury van het Dansersfonds’79 Gerald Tibbs dan ook voor voor de Prijs van Verdienste 2015 van het fonds.