Aanmoedigingsprijs voor danser Fay van Baar


Nederlands Dans Theater (NDT) is verheugd mede te delen dat NDT 2 danser Fay van Baar de winnaar is van de Aanmoedigingsprijs van Stichting Dansersfonds ‘79!

De prijs werd vanavond uitgereikt tijdens het Balletgala in de Stadsschouwburg in Amsterdam, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden.

Wat Van Baar volgens het Dansersfonds ’79 onderscheidt is haar volwassen, ongeforceerde presentatie, haar subtiele muzikaliteit en haar duidelijke affiniteit met de sfeer en energie die een choreografie wil oproepen. De jury van Dansersfonds ‘79 hoopt dat zij in de toekomst de getoonde veelzijdigheid van haar talent verder zal ontwikkelen en daartoe ook alle kansen krijgt.

Dit jaar bestond de jury uit Han Ebbelaar, Alexandra Radius, Ine Rietstap, Marian Sarstädt en Karin Schnabel.

Fay van Baar (Den Haag, 1995) is opgeleid aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en danste bij de Kirov Academy of Ballet in Washington DC alvorens zij onderdeel werd van NDT 2 in 2015.
Stichting Dansersfonds ‘79.

Stichting Dansersfonds ’79 werd opgericht door voormalig dansers Alexandra Radius en Han Ebbelaar met het stimuleren van jong danstalent als doel. Tevens ondersteunt het fonds ook dansers die om leeftijdsredenen of vanwege hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen. Het Dansersfonds is voor zijn activiteiten afhankelijk van sponsorbijdragen, giften van donateurs en de opbrengsten van het jaarlijks door het fonds georganiseerde Balletgala.


Wir sagen uns Dunkles - Marco Goecke