Up & Coming Choreographers


Van 12 tot en met 20 juni 2015 bundelen NDT en danshuis Korzo hun krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. In dit speciale talentontwikkelingsprogramma geven zij talent een kans om onder begeleiding van professionals eigen werk te creëren.

Deze editie verwelkomen we voor de tweede keer zus en broer Imre en Marne van Opstal. Vorig jaar creëerden zij als duo het indrukwekkende LiNk, een voorstelling met “een verslavend tempo en een mooie, ingetogen beeldtaal” (Theaterkrant.nl). Dit jaar brengen zij de creatie John Doe.

Nieuw is de Israëlische choreograaf Idan Sharabi. Hij danste jarenlang bij NDT waarna hij zich ontpopt heeft als een bijzonder choreografisch talent. Zijn in 2012 opgerichte gezelschap Idan Sharabi & Dancers geldt als een van de belangrijkste nieuwkomers in de Israëlische dans.

KABK foto-expositie
Twee talentvolle fotografen van de KABK Den Haag volgden de choreografen van Up & Coming Choreographers. Parallel aan de voorstellingen zijn de repetitiefoto's en vrij werk die Roos van de Kieft en Olivier Turpin maakten, te zien in de Korzo foyer.

ZA20/06Korzo Theater Den Haag
Den Haag
20:00

Rehearsal Up & Coming Choreographers 2015 - Marne & Imre van Opstal

Rehearsal Up & Coming Choreographers 2015 - Idan Sharabi

John Doe - Marne & Imre van Opstal