SOMETIMES, I WONDER

Jiří Kylián

NDT 1
Woensdag 19 tot en met zondag 23 februari 2020
Nieuw Luxor Theater, Rotterdam

Kaarten vanaf €25,-

AGENDA EN TICKETS

Jonger dan 27 jaar? Voor maar €10 naar NDT!
Dit is je kans, voor €10 zie je dansers die tot de wereldtop behoren! Gebruik de speciale promotiecode bij het bestellen van kaarten: NDT-student. Als je op de website van het theater de promotiecode invult, verschijnen automatisch de beschikbare kortingen.

Actievoorwaarden: deze actie is geldig t/m 23 februari 2020 en is van toepassing op alle rangen.
Niet geldig i.c.m. andere kortingen of voor eerder gekochte kaarten. Je leeftijd kan ter plekke worden gecontroleerd in het theater.


Sometimes, I wonder in het Nieuwe Luxor Theater
Het vieren van zestig jaar NDT zonder Kyliáns werk is simpelweg onmogelijk. Sometimes, I wonder is een avond volledig opgedragen aan één van de meest diepzinnige, toonaangevende kunstenaars uit NDT’s geschiedenis, wiens creatieve visies het gezelschap naar ongekende hoogte hebben gebracht. Het programma is vanaf woensdag 19 februari alleen nog te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, een van de grootste theaters van Nederland!

Volgorde v.h. programma (onder voorbehoud):

Vanishing Twin
Claude Pascal
Bella Figura


Pauze: 2
Verwachte eindtijd: 22.15 uur

Bereikbaarheid
Bezoekt u deze voorstelling en reist u met het OV? Vanaf Rotterdam Centraal kunt u zowel met de metro (Lijn D + E) als de tram (lijn 20, 23 en 25) reizen. Uitstappen bij halte Wilhelminaplein. De totale reistijd vanaf Rotterdam Centraal is maar 10 minuten! Ook makkelijk bereikbaar vanaf Den Haag centraal met metro lijn E.
Komt u met eigen vervoer? Dan adviseren wij u om gebruik te maken van een van de vele Q-Park parkeergarages op de Wilhelminakade. Klik voor meer informatie

Maak uw avond compleet!
Rondom het Nieuwe Luxor Theater zijn er meer dan 10 restaurants waar u voor aanvang terecht kan! Zo zit er een Foodcourt op 2 minuten loopafstand en het restaurant Loetje op 5 minuten loopafstand (met uitzicht op de Rotterdamse Rijnhaven). Bekijk hier de Luxor website voor meer informatie.


Recensies

"Het komt niet vaak voor dat een toeschouwer na een nieuw ballet nog maar één wens heeft: het nog een keer zien."

- De Telegraaf (1995) over Bella Figura

"Dit recentere werk van Jiří Kylián is doorregen van bovenaards kunstenaarschap."

- Trouw over Claude Pascal

"Alleen een grootmeester als Kylián kan zoiets onvoorstelbaars als (on)eindigheid zo tastbaar maken. En alleen een dansensemble als NDT weet dit zo dicht op de huid van het publiek te brengen."

- Trouw over Vanishing Twin


Agenda en tickets

WO19/02Sometimes, I wonder
Nieuwe Luxor Theater
20:00
DO20/02Sometimes, I wonder
Nieuwe Luxor Theater
20:00
VR21/02Sometimes, I wonder
Nieuwe Luxor Theater
20:00
ZA22/02Sometimes, I wonder
Nieuwe Luxor Theater
20:00
ZO23/02Sometimes, I wonder
Nieuwe Luxor Theater
20:00

Choreografen

Jiří Kylián

In de voorstelling

Bella Figura (1995), één van de klassiekers op het repertoire van NDT, wordt beschouwd als een meesterwerk van Kylián. In Claude Pascal (2002) vertellen vier dansers aan de hand van groteske gebaren en surrealistische teksten een familiegeschiedenis, tegen een achtergrond van enorme spiegeldeuren. Vanishing Twin (2008) staat symbool voor eindigheid, onderdrukte gevoelens en de duistere kant van de mens die velen van ons met zich mee dragen, maar liever niet kenbaar maken.


Bella Figura
- Jiří Kylián
Bella Figura (1995) wordt beschouwd als een meesterwerk waarin Kylián het podium deconstrueerde met theatrale elementen als metafoor.

Claude Pascal - Jiří Kylián
Less is more and more is less. In Claude Pascal (2002) vertellen vier dansers aan de hand van groteske gebaren en surrealistische teksten een familiegeschiedenis. Tegen een achtergrond van enorme spiegeldeuren poneren zij filosofische stellingen. Dit theaterspel omlijst drie tijdloze, beeldschone duetten, waarin energieke bewegingen subtiel vertraagd worden tot bijna stilstaande beelden.

Vanishing Twin - Jiří Kylián
Voor Vanishing Twin (2008) liet Kylian zich inspireren door het gelijknamige medische fenomeen waarbij tijdens de zwangerschap van een tweeling de ene foetus de andere verdringt, totdat deze compleet verdwijnt. Het ballet staat symbool voor eindigheid, onderdrukte gevoelens en de duistere kant die we allemaal hebben, maar liever niet laten zien. Vanishing Twin werd genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2008’.

Playlists & Podcasts

AGENDA EN TICKETS