Fonds Nederlands Dans Theater

In april 2016 heeft NDT het Fonds Nederlands Dans Theater opgericht, met als doel de twee pijlers van het gezelschap, talent en creatie, nu en in de toekomst te waarborgen. Alleen met een constante investering kan NDT haar toonaangevende positie in het nationale en internationale dansveld bevestigen, verstevigen en uitbouwen. Wij nodigen u graag uit een langdurige verbintenis aan te gaan met NDT. Zo leert u het gezelschap, de dansers en choreografen persoonlijk kennen en bent u onderdeel van een levendige dansgemeenschap!

Ondersteun specifieke projecten
Deelnemen aan het Fonds Nederlands Dans betekent dat u specifieke projecten op gebied van talent en creatie kunt ondersteunen. Aanstormend danstalent, de jonge dansers van NDT2 en jonge choreografen kunnen hierdoor hun talent verdiepen en tot volle bloei brengen. Ondersteuning van creatie projecten maakt grensverleggende choreografieën en cross-disciplinaire projecten van onze huischoreografen en een nieuwe generatie dansmakers mogelijk.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de manieren waarop u betrokken kunt zijn bij de activiteiten van Fonds Nederlands Dans Theater? Daarover willen we graag persoonlijk met u in gesprek.


Bekijk de introductievideo van het fonds:


Caroline Wynaendts-André de la Porte, Bestuurslid Museum Beelden aan Zee:

"Bijdragen aan het Fonds zorgt voor continuïteit en garandeert dat jongeren hun talent kunnen blijven ontwikkelen. Ik draag dit een warm hart toe en hoop dat velen mij daarin zullen volgen.“

Betrokken bij het gezelschap
U kunt al een project steunen vanaf €1000,- per jaar. U kunt zelf bepalen in welk project u investeert en op welke manier u bij NDT betrokken wilt zijn. Wij bieden u een scala aan mogelijkheden om uw betrokkenheid naar eigen inzicht vorm te geven, passend bij uw gift*.
Zo kunt u denken aan uitnodigingen voor after party’s bij premières in Den Haag, bijeenkomsten in aanwezigheid van directie, dansers en choreografen, op reis met NDT, bijwonen van repetities in de dansstudio’s van NDT, lunch of diner met directie op afspraak, presentatie van nieuwe plannen en behaalde resultaten door, naamsvermelding op de website van NDT en in het jaarverslag, persoonlijke boeking van kaarten in Nederland of in het buitenland.

(*) de hoogte van uw gift is bepalend voor de invulling van uw betrokkenheid bij het project van uw keuze.
Jan Taminiau, modeontwerper:

"Zowel op gebied van mode als kunst geeft het doorgeven van kennis en ervaring de volgende generatie de mogelijkheid om het weer anders te doen.(...) Het is dan ook heel belangrijk om in NDT te investeren."


Maak vrijblijvend een afspraak
Voorop staat dat uw betrokkenheid bij de activiteiten van Fonds Nederlands Dans Theater past bij uw wensen. Daarover willen we graag persoonlijk met u in gesprek.


Josien Damen, Damen Shipyards Group:

"Ik vind het heel belangrijk (...) dat NDT de mogelijkheid wordt geboden om steeds te blijven zoeken naar nieuw en jong talent om nieuwe creaties te kunnen ontwikkelen. Zodat NDT ook in de toekomst op hetzelfde niveau kan blijven bestaan zoals het dat nu doet, en mensen wereldwijd hiervan kunnen blijven genieten.”