Met danstalent

NDT Summer Intensive

De NDT Summer Intensive biedt talentvolle dansers de mogelijkheid aan de slag te gaan met de dansers, repetitoren en choreografen van ons gezelschap. Je neemt deel aan twee intensieve weken waarin we elkaar inspireren, samen creëren en je een kans bieden om je talent samen met ons te ontwikkelen.

In 2018 zal de NDT Summer Intensive plaats vinden van 16 t/m 28 juli.

Deelnemers worden geselecteerd naar aanleiding van een auditie via video. Meer informatie over de cursus en de auditieprocedure vind je hier.

Vragen? Bereik ons via summerintensive(at)ndt.nl 


NDT Open Studio

Ontwikkel je danstalent door samen met een van onze dansers te werken met het repertoire van onze choreografen. Zo maak je kennis met onze werkwijze en de verschillende danstalen die NDT rijk is.

Iedere Open Studio heeft andere repertoire als uitgangspunt, ditzelfde repertoire is in de periode rondom de workshop te zien in een voorstelling van NDT in Den Haag. Een toegangskaart tot de bijbehorende voorstelling geeft korting op de deelnamekosten. Om deel te nemen aan NDT Open Studio moet je op een dansvakschool zitten of een afgestudeerde danser zijn.    

Inschrijven


NDT Open Studio vindt plaats op de volgende data, rondom de volgende voorstellingen:


Data seizoen 2017-2018
Za 23 september 2017 - NDT 1 Side A: Split into one
Za 7 oktober 2017 - NDT 1 Side B: Adrift
Za 11 november 2017 - Schubert
Za 17 februari 2018 - The Hole
Za 14 april 2018 - Sum Thoughts
Za 19 mei 2018 - Savoir Faire

16.00-18.00u | NDT studio's Lucent Danstheater
kosten deelname €15 (€10 kortingsprijs) 


NDT Talent Day

Tijdens NDT Talent Day staan de deuren van NDT de hele dag open voor jong danstalent. Verschillende (ex-)dansers en repetitoren van NDT nodigen de deelnemers uit in de studio’s van ons gezelschap. Professionele dansers en dansstudenten kunnen deelnemen aan een programma met techniek- repertoire- en compositieworkshops. De minimumleeftijd om deel te nemen aan NDT Talent Day is 15 jaar.


Uitblinkers

Het project Uitblinkers is een project van NDT voor jonge talenten in de leeftijd 7 tot en met 12 jaar. Deze talenten blinken uit op het gebied van verbeeldingskracht, lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Lees meer over Uitblinkers.Young Talent Project

Het Young Talent Project is een bijzonder traject waarin jonge dansstudenten uit het laatste jaar havo en de hbo dansvakopleiding van het KC, de kans krijgen in contact te komen met de werkwijze van NDT.

Onder leiding van repetitoren en dansers van NDT komen leerlingen in aanraking met NDT repertoire, daarnaast creëren ze onder leiding van een aan NDT verbonden choreograaf ook nieuw werk.

Dit traject vindt plaats in de maanden september t/m november. Een inspirerende voorstelling is het eindresultaat van drie maanden hard werken en vindt plaats eind november/begin december.