NDT richt zich voorlopig op livestreams

14 oktober 2020

Update NDT-voorstellingen na persconferentie dinsdag 13 oktober

De aangekondigde maatregelen van gisteren, 13 oktober, van de Rijksoverheid ten behoeve van de bestrijding van COVID-19 hebben tot gevolg dat de voorstellingen van Nederlands Dans Theater (NDT) op 6, 7, en 8 november aanstaande in het Zuiderstrandtheater in Den Haag van het NDT 2 programma Dare to Say exclusief via livestreams worden uitgezonden.*

NDT’s twee-sporen-strategie van fysieke voorstellingen aangevuld met livestreams van het NDT 1 programma Endlessly Free dat op 17 september jl. het seizoen opende, was een groot succes. Naar aanleiding van de nieuwe maatregel die dicteert dat slechts 30 mensen per zaal zijn toegestaan, heeft NDT echter besloten de fysieke voorstellingen van Dare to Say tot 12 november te annuleren en deze exclusief via livestreams te presenteren.

De livestream is in deze ongekende tijd een uitstekend alternatief gebleken. In het kader van de nieuwe maatregelen, is NDT daarom blij om zijn voorstellingen alsnog via deze digitale weg te kunnen aanbieden. Met intiem en nauwkeurig camerawerk, ambieert het gezelschap zijn publiek van een digitale ervaring te voorzien die de NDT-creaties dichterbij de kijker brengt. De vorige serie livestreams rond het programma Endlessly Free van NDT 1 bereikte publiek in meer dan 38 landen over de hele wereld. Tevens was de pers in binnen- en buitenland zeer te spreken over deze aanpak. Zo schreef de Süddeutsche Zeitung na de Livestream van Endlessly Free op 17 september:

Tot nu toe luidde het credo: theater en dans moet je in real-time ervaren. Al het andere is simpelweg een suffe vervanging. Endlessly Free bewijst het tegendeel, niet in de laatste plaats door het professioneel gefilmde format.”

Er kan op dit moment nog geen uitspraak worden gedaan over de voorstellingen van het programma Dare to Say in verschillende theaters in het land vanaf 12 november.

*Kaartkopers van de voorstellingen in het Zuiderstrandtheater op 6, 7 en 8 november kunnen een dezer dagen bericht verwachten van het theater over restitutie van hun aankoop.

Klik hier voor meer info over en kaarten voor de livestreams van Dare to Say