Bericht over corona crisis

15 april 2020

Beste lezer, beste publiek

We hopen dat u dit bericht in goede gezondheid leest.

Terwijl de gebeurtenissen rondom COVID-19 zich ontwikkelden, was Nederlands Dans Theater (NDT) genoodzaakt het moeilijke besluit te nemen om het laatste deel van het seizoen aan te passen vanwege de benodigde maatregelen om sociale afstand te bewaren. De resterende voorstellingen van het NDT 2-programma “Standalone” zijn daarom geannuleerd. Tevens waren we verplicht om af te zien van de volledige uitvoering van het NDT 1-programma “Schmetterling” dat op 1 mei 2020 in première zou gaan. We hopen echter dat NDT nog steeds in staat zal zijn om ons 60-jarig jubileumseizoen creatief af te sluiten in de maanden juni en juli.

Niemand had deze ongekende omstandigheden kunnen voorzien tijdens ons 60-jarig jubileumseizoen. Onze belangrijkste prioriteit blijft echter de gezondheid en veiligheid van onze dansers, de staf en u, ons publiek, terwijl we een weg banen door deze onbewandelde paden.

Als een dynamisch dansgezelschap weten we dat de live-ervaring van een voorstellingen nooit kan worden gereproduceerd, en hoewel we er allemaal naar verlangen om terug te keren naar de studio en onze kunst met de wereld te delen, blijven we toegewijd om manieren te vinden om u te inspireren, en u betrokken en geïnformeerd te houden.

Achter de schermen gaan onze digitale ontwikkelingen door, waarvan onze nieuwe website een mooi voorbeeld is! Daarnaast doen onze dansers, artistieke staf en de vele betrokken teams er alles aan om u onze creativiteit, het rijke NDT repertoire en de vele fascinerende verhalen via onze verschillende online kanalen te bieden.

We zijn u veel dank verschuldigd voor de enorme steun en het begrip dat we de afgelopen weken ontvingen in deze uitzonderlijke tijden. Heel erg bedankt! Ondanks de beperkingen koesteren we de mooie uitwisselingen die technologie mogelijk maakt.

Liefs,

Willemijn en Paul