Ook NDT telt af tot de deuren weer open mogen

23 april 2021

Op woensdag 21 april werd het startsein gegeven voor de grootste cultuur- en entertainmentcampagne die Nederland ooit heeft gekend. De samenwerkingspartners (bestaande uit Het Nationaal Theaterfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de BankGiro Loterij en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) proberen met de campagne ‘Mooier dan ooit’ samen met makers, mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier af te tellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, musea, festivals, opleidingen etc. weer open mogen. Meer dan 750 organisaties uit de hele cultuur- en entertainmentsector werken mee. Ook Nederlands Dans Theater (NDT) ondersteunt deze boodschap.

Bezoek de website van ‘Theater. Mooier dan ooit.’

Wat doet NDT?

NDT kijkt ook uit naar de opening van de deuren in september: we hebben ons publiek namelijk al een hele tijd niet live in de theaterzalen kunnen ontvangen. Als gevolg van het uitbreken van COVID-19 heeft NDT aan het eind van vorig seizoen (2019-2020) de Nederlandse tournees van het NDT 2-programma Standalone en het NDT 1-programma mist moeten afgelasten, waarbij ook de internationale tournees werden afgezegd. Dit seizoen (2020-2021) bleek het helaas nog steeds niet mogelijk om onze programma’s aan grote aantallen publiek te presenteren. Gelukkig waren onze livestreams daarvoor een goed alternatief; zo kon het publiek vanuit huis van onze voorstellingen genieten. Uiteraard kijken we er van harte naar uit om het publiek in het nieuwe seizoen (2021-2022) weer live in onze theaterzaal te mogen ontvangen! Achter de schermen zijn we daarom druk bezig met het samenstellen van de nieuwe programma’s, zijn er gesprekken gaande met choreografen en dansers en wordt nagedacht over repetities, kostuums, decors en nog veel meer. Bovendien ontvangen we ons publiek vanaf seizoen 2021-2022 graag vanuit onze nieuwe thuisbasis Amare: het nieuwe cultuurhuis van Den Haag.

We kunnen niet wachten om weer van start te gaan en ons publiek te mogen ontvangen!

Foto van 'From England with Love' van Hofesh Shechter door Rahi Rezvani

De campagne

De Covid-19 pandemie heeft een spoor achtergelaten in heel Nederland. We zijn allemaal op verschillende gebieden geraakt: Fysiek, mentaal, financieel, etc. Na maanden binnen zitten en beperking van sociale contacten hebben velen, ook NDT, weer behoefte aan ademruimte, genieten, geluk proeven en kortom: leven. Op dit specifieke gevoel wil de campagne ‘Mooier dan ooit’ inspelen. Ook laat de campagne heel Nederland weten dat we terug zijn: dat het kan, dat het mag en dat het veilig is.