NDT IN MAASTRICHT

Voorstellingen seizoen 2019-2020

SIERRA OSCAR FOXTROT TANGO


NDT 2
Sierra Oscar Foxtrot Tango brengt een verrassende mix van vier contrasterende choreografische stemmen en daagt daarmee de jonge dansers van NDT 2 uit.

Medhi Walerski danste zelf meer dan tien jaar bij NDT voordat hij zich volledig toelegde op choreograferen, en creëert nu een nieuw werk voor NDT 2. Deze wereldpremière wordt vergezeld door het wereldwijd veelgeprezen Wir sagen uns Dunkles (2017) van associate choreographer Marco Goecke. Daarnaast keert Sara (2013) van Sharon Eyal en Gai Behar terug naar het NDT-podium. Het duo werkt met NDT 2 aan een vernieuwde versie van dit mysterieuze werk. Franse choreograaf Yoann Bourgeois toont met het nieuwe werk Little song een bewerking van zijn Fugue Table (2010); een werk waarin onmerkbaar genavigeerd wordt tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek.

"As with every performance, Nederlands Dans Theater confirms its position as one of the leading contemporary dance companies in the world."

- Arts Talk Magazine over Sierra Oscar Foxtrot Tango

SCHMETTERLING


NDT 1
Om het jubileumseizoen en Paul Lightfoots periode als artistiek directeur af te sluiten, presenteert NDT Schmetterling. Net als een vlinder symboliseert deze avond het eeuwige proces van transformatie; één van de meest essentiële kwaliteiten van het huis NDT.

Het programma brengt het werk met dezelfde naam. Schmetterling (2010) van NDT’s huischoreografen Sol León & Paul Lightfoot suggereert de vergankelijkheid van het bestaan en de manier waarop leven en dood continu elkaars pad kruisen. Het werk is gezet op muziek van de indie rock band Magnetic Fields en componist Max Richter. Daarnaast presenteert het programma een wereldpremière van het duo en een wereldpremière van Damien Jalet, een nieuw creatief gezicht voor het gezelschap. De veelgeprezen werken van Jalet zijn vaak visueel verbluffend en zetten aan tot denken.

"In this arbitrary melding of music by Max Richter and the Magnetic Fields, there were two concepts at play: intimate dances with little heart and a melodramatic look at aging."

- New York Times over Schmetterling

Agenda en tickets

ZA23/05Schmetterling
Theater a/h Vrijthof
20:00