Livestreams: Endlessly Free

Koop uw kaarten voor livestreams 'Endlessly Free'

Wilt u het nieuwste NDT 1-programma Endlessly Free bekijken vanuit uw woonkamer, via een livestream op uw favoriete device, samen met vrienden of familie?

Dat kan op donderdag 17, vrijdag 18 of zaterdag 19 september, want dan wordt de voorstelling die op dat moment gedanst wordt in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, gefilmd door meerdere camera’s en live uitgezonden via de website van NDT. Hier kunt u kaarten bestellen voor de betreffende data. In de week van de livestream ontvangt u vervolgens een e-mail met een unieke, persoonlijke link die u toegang geeft tot de voorstelling!

Voor Endlessly Free creëert Medhi Walerski een nieuw werk voor twee dansers. Naast deze wereldpremière brengt NDT 1 zijn meeslepende SOON (2017) ten tonele. SOON ontstond uit een muziekstuk van de bekende zanger Benjamin Clementine, dat van grote betekenis was voor de choreograaf. De triple bill wordt gecompleteerd met Crystal Pite’s The Other You (2010), een duet dat zij voor haar gezelschap Kidd Pivot creëerde. Het stuk geeft een beeld van een man die in dialoog is met zijn ‘andere ik’ en beweegt zich rondom het spanningsveld tussen tegentellingen.

Deze livestreams zijn inmiddels afgelopen.

Hoe werkt het?

  • Kies uit één van de beschikbare data van de livestreams en koop een ticket.
  • Na uw bestelling ontvangt u een e-mail met de unieke toegangslink
  • Alleen met die link kunt u de livestream bekijken. Controleer t.z.t. ook uw spambox voor de toegangslink.
  • De livestream is op ieder scherm af te spelen: op uw PC, laptop, telefoon of iPad/tablet. Voor de meest optimale theaterervaring raden wij u aan om een zo’n groot mogelijk scherm te gebruiken, of bijvoorbeeld door uw laptop op een televisie aan te sluiten (lees hier hoe u dat doet).

Meer info over de livestreams

In deze voorstelling

SILENT TIDES (WERELDPREMIÈRE) – MEDHI WALERSKI

Silent Tides is een werk voor twee dansers. De huidige situatie heeft een ref lectie op menselijke relaties onder de loep gelegd. We creëerden dit stuk met inachtneming van de regels rondom social distancing en zetten het proces voort toen de dansers weer fysiek contact mochten maken. Het was voor mij ongeloof lijk nederig om getuige te zijn van de eindeloze creatieve mogelijkheden binnen menselijke relaties en om de textuur, het ritme en de smaak van de lichamelijke wereld te ervaren. Het raakte aan onze gezamenlijke gevoeligheden. Het resultaat is een intiem werk dat de relatie tot elkaar en onszelf weerspiegelt – de oneindige poorten waar onze lichamen worden gevoed door de energie van de ander.

Aanraking, tijd, eeuwigheid, liefde, dood, oneindigheid.”
– Medhi Walerski

SOON – Medhi Walerski

“Een aantal jaar geleden bezocht ik een concert van Benjamin Clementine. Vanaf dat moment wist ik dat ik een stuk wilde maken op zijn muziek. Zijn stem is uiterst uniek en de rauwe, diepgaande poëzie van zijn teksten ontlokten een specifiek verlangen dat ik met dit werk wil uitdrukken; vier nummers en vier dansers waarin Clementine’s levensvisie weerklinkt.” – Medhi Walerski

[Walerski] weet als geen ander hoe je dansers speels kunt laten groeien naar het licht.

de Volkskrant
over SOON
THE OTHER YOU – CRYSTAL PITE

The Other You, een duet speciaal gecreëerd door Crystal Pite voor Kidd Pivot in 2010, geeft een beeld van een man in dialoog is met zijn andere ik. Het stuk beweegt zich rondom het spanningsveld tussen tegenstellingen – bewust versus onbewust, geciviliseerd tegenover wild, menselijk en dierlijk, pop versus poppenspeler en dominantie tegenover onderdanigheid. Een bekende tragedie over liefde, conflict en verlies vindt nieuwe betekenis in de context van het zelf.

Dare to Say - NDT 2: Kijkt u op 6, 7, of 8 november mee naar de livestream?

Het tweede programma van het seizoen 2020-2021 wordt uitgevoerd door NDT 2 en live uitgezonden vanuit het Zuiderstrandtheater.

Dare to Say brengt twee werken van onderscheidende makers. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap uit door in hun nieuwe creaties met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie, aangepast aan de richtlijnen rondom COVID-19, aan de slag te gaan.
De avond wordt live muzikaal begeleid door musici van Het Balletorkest.

Meer informatie