Bekijk de foto's

Livestream ‘Dare to Say’ – 8 november 2020

Ticket voor de livestream

Dare to Say zondag 8 november

Regie livestream: Ennya Larmit. Soundscape: Niels Duursma.

Klik op de button ‘Koop toegang voor stream’ om u zelf te verzekeren van een unieke link die u toegang geeft tot de livestream voor slechts €15 . Wilt u ons gezelschap steunen? Meer geven mag altijd!
(na betaling ontvangt u een e-mail met de unieke link. Bewaar deze goed!)

Welkom in NDT's digitale theater

We verwelkomen u graag in NDT’s digitale theater, waar u kunt  genieten van de livestream van de voorstelling Dare to Say van NDT 2, op 8 november!

De live uitzending start op zondag 8 november om 19.00 uur, de daadwerkelijke voorstelling start om 20.00 uur (CET) en duurt ongeveer 70 minuten, inclusief een korte pauze. Zorg dat u ruim van te voren alles gereed hebt, om van de livestream te kunnen genieten.

Op deze pagina vindt u het programmaboek met alle info over de voorstelling, foto’s en de castlijst van vanavond. We wensen u een fijne voorstelling!

Film en deel uw applaus!

Door de aangescherpte coronamaatregelen mogen wij tijdens de livestream in de theaterzaal geen publiek ontvangen. De dansers treden dus op in een lege zaal. Film uw applaus na afloop van de voorstelling, post het in een story op Instagram en tag @ndtdance om de dansers een hart onder de riem te steken!

Programmaboek

In het programmaboek (hieronder) vindt u een voorwoord van de artistiek leider van NDT 2 Fernando Hernando Magadan, foto’s, een ‘word of welcome’ van artistiek directeur Emily Molnar en alle info over de balletten Fusions and some confusions van Dimo Milev en Four Relations  van Alexander Ekman.

Cast, dansers en foto's

De cast van vanavond en de musici van Het Balletorkest die de dansers live begeleiden vindt u op dit informatieblad:

Cast informatie

Ontmoet alle NDT 2-dansers

Bekijk foto’s van Dare to Say

FAQ

Wat moet ik doen als ik geen beeld krijg of als het beeld vastloopt?

Het is vaak voldoende om de pagina uw browser te verversen. Dat doet u via F5 op het toetsenbord (Windows) of Command ⌘ + R (Mac) . Vaak is in de browser ook een icoontje (ronde pijl) te vinden waarmee u ook kunt verversen. Klik op de knop 'start stream' en vervolgens op de playbutton om de stream te starten.

Als de stream nog steeds niet goed werkt, kunt u een van de volgende opties proberen:

  • Controleer of u de juiste toegangslink gebruikt die naar u is gemaild en of u de enige bent die de link geopend heeft op dat moment. De livestream is slechts op 1 device tegelijkertijd te zien.
  • Controleer of u de juiste internetbrowser gebruikt en of deze recent is ge-update. Geschikte browsers zijn Google Chrome, Firefox, Safari, Edge.
  • Controleer of u cookies op de NDT-website heeft geaccepteerd.
  • Controleer of de batterij van uw device voldoende is opgeladen.

Kan ik de livestream casten met Chromecast / AppleTV e.a op mijn TV?

Ja, dat is mogelijk.  U vindt via deze link meer info over hoe u dat kunt doen. Of lees deze snelstartgids van Google over het casten via Google Chromecast.

Let op, via uw iPad of iPhone kunt u niet naar een Google Chromecast casten. Dit kan wel via uw laptop door de link van de livestream te openen in de Google Chrome-webbrowser en vervolgens het tablad te casten naar uw Chromecast (deze optie vindt u in het menu, drie bolletjes rechtsbovenin).

Is er tijdens de livestream hulp op afstand voor (technische) vragen?

Op de website vindt u het overzicht met veelgestelde vragen. Tijdens de voorstelling kunt u via een chat uw (technische) vraag stellen. Onze helpdesk is bereikbaar van 19.00 - 21.00 uur.
U kunt ook de NDT Twitter-account (@ndtdance) in de gaten houden voor de laatste updates.

Wordt de livestream opgenomen?

Nee, de livestream wordt niet opgenomen en is dus niet later terug te zien.

Over het programma

Dare to Say, het nieuwe NDT 2-programma, brengt twee werken van onderscheidende makers. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap uit door in hun nieuwe creaties met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie, aangepast aan de richtlijnen rondom COVID-19, aan de slag te gaan. Het programma wordt begeleid door musici van Het Balletorkest.

Fusions and some confusions – Dimo Milev

De choreograaf Dimo Milev (Bulgarije, 1976) heeft na een rijke carrière als danser bij verschillende gezelschappen waaronder Compañía Nacional de Danza in stukken van onder andere William Forsythe, Ohad Naharin en Hans van Manen een heel eigen choreografische stijl ontwikkeld. Zijn bewegingstaal is organisch en vaak gericht op en geworteld in nauwe intimiteit. Hij werkte eerder met NDT 2 voor Up & Coming Choreographers in 2019. Voor zijn stuk voor Dare to Say werkt Milev samen met componist Miguelangel Clerc Parada. Fusions and some confusions is zijn eerste creatie voor de reguliere programmering van NDT.

Let op: dit programma bevat enkele naaktbeelden.

Four Relations –  Alexander Ekman

“Four Relations is een nieuwe versie van het werk Maybe Two dat ik in 2013 maakte. Voor dit programma wilden we aanvankelijk het originele stuk opvoeren, maar de pandemie dwong ons om met slechts acht dansers te werken, dus dat bracht me ertoe om een ​​kleiner en intieme versie van het werk te maken. De intimiteit zal worden versterkt door het toegevoegde effect van de livestream; dankzij de verschillende camera’s komt het publiek dichter bij de dansers. Vanaf het begin was mijn belangrijkste inspiratie voor dit werk het huwelijk, de verschillende manieren waarop een dergelijk verbond vorm kan krijgen en hoe maatschappelijke regels dicteren wat het hoort te zijn en wat niet, dus besloot ik het werk rond vier relaties op te bouwen. De manier waarop we relaties koesteren, behandelen en uitvoeren, kan een overvloed aan vormen aannemen. Tijdens de repetities ontdekte ik dat ondanks de focus op deze veelzijdige vormen van verbinding, onze collectieve relatie met dans en beweging de gedeelde dimensie in het werk werd. Deze jonge dansers hebben met hun aanstekelijke energie de creatie op de mooiste manier beïnvloed en besmet. Ze brachten een luchtigheid aan het stuk dat nodig leek, net als jonge liefde vóór alle problemen.”
– Alexander Ekman

Andere data livestreams 'Dare to Say'

Zoekt u tickets voor een andere livestream datum?:
6 november
7 november

Steun NDT

Maak het mee!

Als Vriend levert u een onmisbare bijdrage aan NDT. Wij hebben een ambitie die inspirerend en opwindend is. Met de beste dansers en de beste dansmakers ontwikkelen we danskunst, danstalent en kunstonderwijs, en zijn we wereldwijd trendsettend.

Wie dat mogelijk maken? Enthousiaste donateurs en betrokken bedrijven en fondsen.
Samen met u maakt NDT het waar. Doet u mee?

Word Vriend

Ook vriend worden?

NDT kan niet zonder de steun van haar fans en bezoekers.

Steun ons