Live stream ‘Dare to Say’ – 6 november 2020

We verwelkomen u graag in NDT’s digitale theater, waar u kunt  genieten van de livestream van de voorstelling Dare to Say van NDT 2 op 6 november, live vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag!  Heeft u al een ticket? Dan kunt u op 6 november de livestream hieronder bekijken.

Nog geen ticket? Klik op de button ‘Koop toegang voor stream’ om u zelf te verzekeren van een unieke link die u toegang geeft tot de livestream voor slechts €15 !
(na betaling ontvangt u een e-mail met de unieke link. Bewaar deze goed!)


De live uitzending start op vrijdag 6 november om 19.00 uur, de daadwerkelijke voorstelling start om 20.00 uur (CET) en duurt ongeveer 70 minuten, inclusief een korte pauze. Zorg dat u ruim van te voren alles gereed hebt, om van de livestream te kunnen genieten

Dare to Say vrijdag 6 november

FAQ

Ik heb een ticket gekocht voor een livestream. Wat nu?

Zodra uw betaling bij ons is ontvangen, ontvangt u automatisch en direct een e-mail met een toegangslink. Met deze link kunt u de livestream bekijken. Het is een unieke en persoonlijke link, wij adviseren deze niet te delen met iemand anders. De stream kan namelijk slechts op 1 device tegelijkertijd worden bekeken. Bewaar de mail goed!

Let op: Indien u heeft besteld via het ticketsysteem / de kassa van Zuiderstrandtheater (bestellingen tot en met 6 oktober 2020), dan ontvangt u eerst een bevestiging met een e-ticket van het Zuiderstrandtheater. Let op: dit is niet uw toegangsbewijs voor de livestream. Vlak voor de voor de voorstelling ontvangt u dan een tweede mail van NDT met daarin de uniek toegangslink.

Wat heb ik nodig om de livestream te bekijken?

U heeft een aantal dingen nodig om de livestream te bekijken:

  1. Een device om de livestream op te kijken. Bij voorkeur een tablet of laptop of PC, maar de stream is ook te bekijken op een smartphone. Het device moet in ieder geval beschikken over een recente browser (bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox of Edge)
  2. Een goede internetverbinding. Via een vaste kabel werkt het beste, maar via WIFI of 4G is eventueel ook mogelijk
  3. De unieke, persoonlijke toegangslink. Deze ontvangt u via e-mail zodra wij uw betaling hebben ontvangen.

Waar kan ik de livestream bekijken?

De livestream is in principe op ieder scherm af te spelen: op uw PC, laptop, telefoon of iPad/tablet. Voor de meest optimale theaterervaring raden wij u aan om een zo'n groot mogelijk scherm te gebruiken, of bijvoorbeeld door uw laptop op een televisie aan te sluiten (lees hier hoe u dat doet).

Vanaf wanneer kan ik de livestream bekijken?

De 'deuren' van het digitale theater gaan open om 19.00 uur (CET). De daadwerkelijke voorstelling start om 20:00 uur CET. Wij raden u aan ruim van te voren de pagina met de livestream te openen in een internetbrowser, zodat u voldoende tijd heeft om te controleren of alles goed werkt, of om eventueel de uitzending te casten via uw televisie. Ook kunt u deze tijd gebruiken om het programmaboekje door te lezen of een korte video- inleiding te bekijken, met achtergrondinformatie over de creaties, de choreografen en de dansers.

Wordt de livestream opgenomen?

Nee, de livestream wordt niet opgenomen en is dus niet later terug te zien.

Kan ik de livestream casten met Chromecast / AppleTV e.a op mijn TV?

Ja, dat is mogelijk.  U vindt via deze link meer info over hoe u dat kunt doen. Of lees deze snelstartgids van Google over het casten via Google Chromecast.

Let op, via uw iPad of iPhone kunt u niet naar een Google Chromecast casten. Dit kan wel via uw laptop door de link van de livestream te openen in de Google Chrome-webbrowser en vervolgens het tablad te casten naar uw Chromecast (deze optie vindt u in het menu, drie bolletjes rechtsbovenin).

Over het programma

Dare to Say, het nieuwe NDT 2-programma, brengt twee werken van onderscheidende makers. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap uit door in hun nieuwe creaties met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie, aangepast aan de richtlijnen rondom COVID-19, aan de slag te gaan. Het programma wordt begeleid door musici van Het Balletorkest.

Voormalig NDT 2-danser Alexander Ekman (Zweden, 1984) besloot zich na zijn eigen danscarrière uitsluitend te richten op choreografie, met zijn ingenieuze en percussieve benadering van beweging en speciale gave voor enscenering. Voor zijn choreografieën componeert Ekman vaak zelf de muziek en ontwikkelt hij het decor. Zijn laatste werk voor NDT, FIT, maakte hij voor NDT 2 in seizoen 2018-2019.
De choreograaf Dimo Milev (Bulgarije, 1976) heeft na een rijke carrière als danser bij verschillende gezelschappen waaronder Compañía Nacional de Danza in stukken van onder andere William Forsythe, Ohad Naharin en Hans van Manen een heel eigen choreografische stijl ontwikkeld. Zijn bewegingstaal is organisch en vaak gericht op en geworteld in nauwe intimiteit. Hij werkte eerder met NDT 2 voor Up & Coming Choreographers in 2019. Voor zijn stuk voor Dare to Say werkt Milev samen met componist Miguelangel Clerc Parada. Dit wordt zijn eerste creatie voor de reguliere programmering van NDT.

Steun NDT

Maak het mee!

Als Vriend levert u een onmisbare bijdrage aan NDT. Wij hebben een ambitie die inspirerend en opwindend is. Met de beste dansers en de beste dansmakers ontwikkelen we danskunst, danstalent en kunstonderwijs, en zijn we wereldwijd trendsettend.

Wie dat mogelijk maken? Enthousiaste donateurs en betrokken bedrijven en fondsen.
Samen met u maakt NDT het waar. Doet u mee?

Word Vriend

Ook vriend worden?

NDT kan niet zonder de steun van haar fans en bezoekers.

Steun ons