Word Vriend van NDT en draag bij aan de jubileumvoorstelling

NDT bestaat komend seizoen 60 jaar. Dat vieren we graag met u! Augustus 2019 start NDT met de creatie van een bijzonder jubileumprogramma, dat op 3 oktober 2019 in première zal gaan: Kunstkamer.

NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en associate choreographers Crystal Pite en Marco Goecke, creëren samen een avondvullend programma waarbij beide gezelschappen, NDT 1 en NDT 2, tegelijkertijd op het podium staan.

Lees hier meer over dit bijzondere programma en hoe u daaraan kunt bijdragen en bekijk de video hiernaast waarin artistiek directeur Paul Lightfoot u enthousiast vertelt over zijn nieuwste project!


Paul Lightfoot
Sol León
Marco Goecke
Crystal Pite

De avond vormt een eerbetoon aan de dromen van het gezelschap en het traject dat het de afgelopen zes decennia doorlopen heeft binnen de danskunst. Geïnspireerd door het Rariteitenkabinet (1734) van Albertus Seba gebruiken de choreografen het podium om hun eigen kunstkamer te vormen, waarmee NDT gepresenteerd wordt als een veelzijdig ‘Gezelschap van Rariteiten’.

Word Vriend en help mee dit unieke jubileumprogramma te realiseren.

Het programma vraagt om een extra investering van NDT in tijd en geld. Bij een project van deze omvang zijn naast 4 choreografen en 46 dansers ongeveer 94 mensen betrokken, samen goed voor enkele duizenden uren creatief werk en oefening. U kunt daar een belangrijke rol bij spelen.

Door Vriend te worden van NDT helpt u mee aan de totstandkoming van deze kostbare jubileumvoorstelling en draagt u bij aan:

  • Choreografen die gevieren een gemeenschappelijke artistieke visie creëren;
  • Dansers van NDT 1 en NDT 2 die voor het eerst in hun carrière, gezamenlijk dit ambitieuze programma tot leven brengen; ­
  • Decor-, licht-, geluid- en kostuumontwerpers die de sfeer visualiseren
  • ­Het technische team dat alle elementen bij elkaar brengt en iedere avond de voorstelling produceert;
  • De internationale tournee naar Parijs, Madrid, Londen, Baden-Baden en Berlijn.

Meld u aan als Vriend van NDT voor 1 persoon (€60,- per jaar) of 2 personen (€100,- per jaar).


Als Vriend met 1 of 2 personen, ontvangt u:

  • een prachtige, gesigneerde foto van de jubileumvoorstelling;
  • als eerste het seizoensmagazine en u kunt met voorrang kaarten bestellen. Zo zit u op de best beschikbare plaatsen;
  • toegang tot bijzondere activiteiten zoals generale repetities (a €17,50) en zaterdagochtendlessen van de dansers;
  • sneakpreviews van de jubileumvoorstelling per email en de exclusieve Vrienden Nieuwsbrief.
JA, IK DOE MEE!

Wilt u meer geven?

Geeft u €250 of meer, dan ontvangt u alle bovenstaande privileges voor 2 personen, plus:  kunt u een exclusieve repetitie bijwonen, voordat de wereldpremière van de jubileumvoorstelling plaatsvindt en ontvangt u een uitnodiging voor de laatste premièreborrel van het seizoen in Den Haag of Amsterdam.

Geeft u €500 of meer, dan ontvangt u alle bovenstaande privileges voor 2 personen, plus een uitnodiging voor het jaarlijkse exclusieve NDT sponsorevent dat komend seizoen rondom de jubileumvoorstelling wordt georganiseerd (zonder bijbetaling van €60 p.p.)

Geef voordelig en leg uw bijdrage voor minimaal vijf jaar vast met een schenkingsovereenkomst. U kunt dan uw gift met 25% verhogen voor de inkomstenbelasting. Bijvoorbeeld: bij een jaarlijkse gift van €250 kost u dit netto €88 als u 52% inkomstenbelasting betaalt. Meer informatie


Veelgestelde vragen

Nieuwe Vrienden

Waar draag ik als Vriend aan bij, tijdens het jubileumseizoen?
U draagt bij aan de totstandkoming van het jubileumprogramma, Kunstkamer.

En daarna?
Als vriend draagt u bij aan de twee pijlers van NDT, Creatie & Talent én helpt u mee om  jonge kinderen actief bij cultuur en bij NDT te betrekken.

Als ik mij na 1 april aanmeld, draag ik dan ook bij aan het jubileumprogramma?

Als u zich na 1 april en voor 1 september aanmeldt als Vriend, draagt u bij aan de totstandkoming van het jubileumprogramma.

Per wanneer gaat mijn Vriendschap in en stop deze?
Uw Vriendschap gaat in vanaf het moment dat wij uw inschrijving ontvangen. De startdatum is de eerste dag in de maand dat de inschrijving heeft plaatsgevonden. Uw Vriendschap wordt automatisch tot wederopzegging verlengd. U heeft recht op alle privileges die bij uw Vriendschap horen.

Hoe word ik uitgenodigd voor Vriendenactiviteiten?
Ongeveer 4 weken van te voren ontvangt u een uitnodiging per e-mail. Via deze e-mail kunt u zich aanmelden voor de activiteit. Bekijk de activiteitenagenda voor Vrienden.

Kan ik mijn Vriendschap met NDT op elk moment beëindigen?
Ja, dat kan. U kunt uw Vriendschap beëindigen per brief of e-mail naar vrienden@ndt.nl. Van uw opzegging ontvangt u een bevestiging. Uw Vriendschap eindigt per eerstvolgende vervaldatum (afhankelijk van de datum waarop u Vriend bent geworden). Er kan geen gehele of gedeeltelijke restitutie plaatsvinden van een al betaalde Vriendenbijdrage.


Bestaande Vrienden

Ik ben al Vriend. Heb ik ook recht op de privileges van een jubileumvriend zoals een gesigneerde foto van het jubileumprogramma?
U heeft recht op de privileges als u het jubileumprogramma steunt met een extra gift. Lees hier hoe u extra kunt geven.

Ik ben al Vriend, kan ik ook bijdragen aan het jubileumprogramma?
Ja, dat kan. U kunt een eenmalige bijdrage geven. Lees hier hoe u dat doet en wat u daarvoor terug krijgt.

Ik wil mijn bestaande Vriendschap voor 1 persoon omzetten naar een Vriendschap voor 2 personen. Ben ik dan jubileumvriend en krijg ik de privileges van een jubileumvriend?
Ja, u bent dan Jubileumvriend. U kunt via deze link het aanmeldformulier invullen. U ontvangt dan de privileges die horen bij de vriendschap die u kiest.

Overig

Vanaf wanneer kan ik kaarten kopen voor het jubileumseizoen?
Als u voor 1 april Vriend wordt kunt ook gebruikmaken van de standaard Vrienden priviliges, zoals de mogelijkheid om vanaf 22 maart met voorrang en korting kaarten en abonnementen kopen voor het nieuwe seizoen in Den Haag (en losse kaarten in Amsterdam)en krijgt u een uitnodiging voor de seizoenspresentatie op 7 april. De verkoop voor voorstellingen in Den Haag voor het publiek start op 5 april.

Wanneer ontvang ik de gesigneerde foto?
U ontvangt de gesigneerde foto van het jubileumprogramma Kunstkamer na de première, in de tweede week van oktober 2019.

Is de gesigneerde foto ook te koop in de webshop?
Nee, de foto is een cadeautje voor nieuwe vrienden, bestaande vrienden die extra doneren of vrienden die hun vriendschap upgraden en daarmee het jubileumprogramma steunen.

Staat uw vraag er niet bij kijk dan hier of mail vrienden(at)ndt.nl