SPIRITWALKING

NDT 1

8 - 14 december 2016
Met Spiritwalking (2014) trakteert NDT u op een uitzonderlijke en exclusieve avond, geheel gewijd aan het werk van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot.

De avondvullende choreografie wordt op het Westergasterrein in Amsterdam opgevoerd en als vernieuwde versie gepresenteerd. Met Spiritwalking verlaat het publiek de traditionele theaterruimte om het werk van Sol León en Paul Lightfoot in de voormalige gashouder in Amsterdam te ervaren. Speciaal voor deze gelegenheid componeerde Philip Glass een nieuw stuk, live uitgevoerd door het Ragazze Quartet.

“Spiritwalking liet in 2014 een onvergetelijke herinnering achter en dat doet het stuk opnieuw."

- Leidsch Dagblad

“León en Lightfoot laten op een onnavolgbare manier de rijkdom aan mogelijkheden zien die de dans in Glass’ muziek kan vinden. En die rijkdom kun je alleen maar tonen met een ensemble op een niveau van NDT 1."

- De Telegraaf ****

“Nederlands Dans Theater’s Spiritwalking is a tonic for the mind."

- Bachtrack ****


Sol León
Paul Lightfoot

In deze voorstelling:

Spiritwalking (2014) - Sol León & Paul Lightfoot

De titel Spiritwalking is afgeleid van de overtuigingen van de sjamanen van de inheemse Amerikaanse Indianen. Zij geloofden dat we metafysische reizen kunnen maken door de roep van onze geest waar te nemen en ons zo volledig bewust te worden van onze aanwezigheid op deze tijd en plaats. Spiritwalking is leven vanuit je hele wezen, niet vanuit het ego.

De waarde en kwetsbaarheid van deze voorstelling ligt besloten in de creatieve samenwerking met verschillende artiesten die hetzelfde doel nastreven. Gezamenlijk creëren we een kader voor persoonlijke expressie van tijd, ruimte en bestemming, geparfumeerd met de geur van herinneringen en emoties. Een kader dat speciale periodes omspant – van geboorte tot hoge leeftijd, van nieuw naar oud, van verleden naar toekomst – die allemaal samenkomen op één centraal punt: het heden, het nu.

Rehearsal Spiritwalking - with music from the Ragazze Quartet

Spiritwalking - Sol León & Paul Lightfoot - NDT 1 Spiritwalking