?rt for Ukraine | Culture Supports Ukraine

NDT maakt zich grote zorgen over de oorlog die op dit moment in Oekraïne plaatsvindt. In de danswereld zijn we gewend om met alle nationaliteiten in goede harmonie samen te werken en dat willen we blijven doen omdat dans mensen verbindt. Wij veroordelen deze oorlog ten zeerste en hopen dat het brute geweld stopt. We spreken onze steun uit aan alle mensen die lijden onder het oorlogsgeweld.

Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseert het culturele veld in het weekend van 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten onder de naam ?rt for Ukraine | Culture Supports Ukraine. Ook NDT steunt dit initiatief, samen met Amare, Residentie Orkest Den Haag, Koninklijk Conservatorium en Het Nationale Theater op zondag 6 maart 2022.

Draag bij

Ook jij kunt steun betuigen en bijdragen aan Giro555, Samen in actie voor Oekraïne:

  1. Bezoek het benefietconcert Amare for Ukraine het concert is inmiddels uitverkocht!
  2. Kun je niet naar het benefietconcert? Beleef dan The Big Crying van Marco Goecke, gedanst door NDT 2, thuis!

Bekijk online 'The Big Crying'

Wij bieden je aan om thuis het ballet The Big Crying (2021) van associate choreograaf Marco Goecke, gedanst door NDT 2, te bekijken. Op zondag 6 maart heb je de mogelijkheid om voor 24 uur toegang te kopen tot de videovoorstelling van dit ballet. Een ticket kost €7,50. Meer doneren mag – alle opbrengsten gaan naar Giro555!

Het is helaas niet meer mogelijk om een toegangslink te kopen. 

'The Big Crying' van Marco Goecke. Foto: Rahi Rezvani.

Amare for Ukraine

Zondag 6 maart 2022 om 15.00 uur organiseren Amare & Friends een benefietconcert voor Oekraïne in de Concertzaal van Amare. Naast musici van het Residentie Orkest, studenten van het Koninklijk Conservatorium en acteurs van Het Nationale Theater treden diverse bevriende solisten uit onder meer Oekraïne op. Naast muziek en verhalen uit Oekraïne staan werken op het programma van onder meer Chopin, Skoryk, Vasks, Elgar, Strootman, Fondse en Bach.

Het benefietconcert Amare for Ukraine is inmiddels uitverkocht.

Meer info over dit benefietconcert vind je op de website van Amare.

Giro555

De opbrengsten van het concert en de videovoorstelling komen geheel ten goede aan Giro555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Deze initiatieven zijn onderdeel van de landelijke campagne ?rt for Ukraine | Culture Supports Ukraine van de culturele organisaties in ons land.

Los doneren kan ook via Giro555, Samen in actie voor Oekraïne.