WORD VRIEND EN ONTVANG UNIEK JUBILEUMBOEK

Nederlands Dans Theater (NDT), dansmakers sinds 1959. Al zestig jaar grensverleggend en vernieuwend. Moderne dans op wereldniveau. Zestig jaar historie die vanaf nu voor iedereen te vinden is op Google Arts & Culture. Zestig jaar historie die ook is samengevat in het  jubileumboek Nederlands Dans Theater | 60.
U ontvangt het maar liefst 224 pagina's tellende boek (t.w.v. €27,50*) als cadeau als u Vriend wordt van NDT!

NDT’s archief levend houden en verdiepen is een groot karwei. Met geduld, precisie en focus. Een flinke investering in tijd en geld. Wij onderzoeken, selecteren, digitaliseren en conserveren. Wie dat mogelijk maken? Enthousiaste donateurs en betrokken fondsen. Samen met u maakt NDT het waar.

* Speciale prijs t/m 31-12-2019, daarna €29,95

Doet u mee?

Ja, ik word graag Vriend van NDT
Ik ontvang het jubileumboek als cadeau!*

* dit aanbod is alleen geldig vanaf duo-Vriendschap a €100 p.j.
VRIEND WORDEN

Een Vriendschap voor 2 personen (€100,- p.j.) is de beste keuze, als u NDT wilt steunen:

  • u ontvangt het jubileumboek Nederlands Dans Theater | 60 als cadeau (t.w.v. €29,95)
  • bij aanvang van de seizoensvoorverkoop kunt als eerste een voordelig abonnement bestellen en heeft u voorrang bij de plaatskeuze in het theater (in Den Haag en Amsterdam)
  • u ontvangt als eerste ons seizoensmagazine / kalender
  • u krijgt toegang voor 2 personen tot bijzondere activiteiten zoals generale repetities (a €17,50) en de klassieke les van de dansers op zaterdagochtend
  • wij sturen u regelmatig interessante informatie per e-mail, exclusief voor Vrienden
  • u ontvangt 10% korting op merchandise in de webshop
VRIEND WORDEN

Bent u al Vriend van NDT?
Kies er dan voor om uw huidige Vriendschap te upgraden. Bij een hogere bijdrage, ontvangt u het jubileumboek ook als cadeau!


60 jaar geschiedenis in een exclusieve uitgave

Met de speciale uitgave Nederlands Dans Theater | 60 viert Nederlands Dans Theater (NDT) zijn zestigjarig jubileum. Aan de hand van zestig beelden, van fotografen als Ed van der Elsken, Maria Austria, Erwin Olaf en Rahi Rezvani, ontvouwt zich de geschiedenis van het gezelschap. Elk van deze foto’s is voorzien van een kort verhaal - een anekdote, herinnering of uitleg - van personen die een stempel hebben gedrukt op het karakter en de richting van NDT, in Nederlands en Engels.

Bekende personen als Jirí Kylián, Sol León & Paul Lightfoot en Hans van Manen, maar ook minder bekende personen als (oud-)dansers, toneelmeesters en musici komen aan het woord. De persoonlijke reflecties worden daarnaast begeleid door teksten over de geschiedenis van het gezelschap en archiefmaterialen. Hiermee biedt deze publicatie een bijzondere inkijk in het erfgoed van een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen ter wereld.
Bekijk hieronder een aantal bladzijden!

NDT's digitale archief


In zestig jaar historie werden door en voor NDT ruim 650 choreografieën gemaakt. Een groot deel van het archief wordt gepresenteerd als collectie op Google Arts & Culture. Bekijk vele foto’s en filmfragmenten en kom meer te weten over de geschiedenis van het gezelschap. Lees hier meer en kijk mee!


Veelgestelde vragen

Nieuwe Vrienden

Waar draag ik als Vriend aan bij?
NDT probeert zoveel mogelijk van zijn rijke historie voor publiek beschikbaar te maken. Uw helpt NDT’s archief levend te houden en te verdiepen. Sowieso draagt u bij aan de twee pijlers van NDT, Creatie & Talent én helpt u mee om  jonge kinderen actief bij cultuur en bij NDT te betrekken.

Hoe kan ik het Jubileumboek ontvangen?
Als u Vriend wordt van NDT (vanaf duo-lidmaatschap €100), ontvangt u het jubileumboek van ons cadeau. Zodra het boek is verschenen starten wij de verzending. De verwachte verschijningsdatum is 4 oktober 2019.

Is het jubileumboek ook op een andere manier verkrijgbaar?
Het boek verschijnt op 4 oktober 2019 en is vanaf nu te reserveren via de boekhandel, bol.com of de webshop van NDT voor de tijdelijke prijs van €27,50 *

* actieprijs t/m 31 december 2019, daarna is de prijs €32,50

 

Wat krijg ik er nog meer voor terug?
Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de de standaard Vrienden-privileges: u kunt aan het begin van elke seizoen (maart/april) met voorrang een abonnement en kaarten kopen voor voorstellingen in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. U krijgt een uitnodiging voor diverse Vrienden activiteiten zoals de seizoenspresentatie, zaterdagochtendlessen. Bovendien kunt u tegen gereduceerd tarief generale repetities van de nieuwe programma's bijwonen en u ontvangt 10% korting op de merchandise in onze webshop.

Hoe word ik uitgenodigd voor Vriendenactiviteiten?
Ongeveer 4 weken van te voren ontvangt u een uitnodiging per e-mail. Via deze e-mail kunt u zich aanmelden voor de activiteit. Bekijk de activiteitenagenda voor Vrienden.

Per wanneer gaat mijn Vriendschap in en stopt deze?

Uw Vriendschap gaat in vanaf het moment dat wij uw inschrijving ontvangen. De startdatum is de eerste dag in de maand dat de inschrijving heeft plaatsgevonden. Uw Vriendschap wordt automatisch tot wederopzegging verlengd. U heeft recht op alle privileges die bij uw Vriendschap horen.

Kan ik mijn Vriendschap met NDT op elk moment beëindigen?
Ja, dat kan. U kunt uw Vriendschap beëindigen per brief of e-mail naar vrienden(at)ndt.nl. Van uw opzegging ontvangt u een bevestiging. Uw Vriendschap eindigt per eerstvolgende vervaldatum (afhankelijk van de datum waarop u Vriend bent geworden). Er kan geen gehele of gedeeltelijke restitutie plaatsvinden van een al betaalde Vriendenbijdrage.Staat uw vraag er niet bij kijk dan hier of mail vrienden(at)ndt.nl

Bestaande Vrienden

Ik ben al Vriend. Kan ik het jubileumboek gratis ontvangen?
U ontvangt gratis het jubileumboek als u uw huidige Vriendschap opwaardeert: bijvoorbeeld uw 1-persoons Vriendschap naar een Duo Vriendschap (van €60 naar €100), of van €100 naar €250. U kunt dat hier direct regelen.

Wat gebeurt er als ik de wijziging heb doorgegeven?
Wij verwerken dit in onze administratie en sturen u zo snel mogelijk een bevestiging.  Uiteraard kunt u ook gebruik maken van alle Vrienden-privileges die horen bij uw nieuw gekozen Vriendschap. Bekijk hier een overzicht van alle varianten en bijbehorende privileges.

Wanneer gaat de nieuwe Vriendschap in, en stopt deze?
Zodra wij uw wijziging hebben ontvangen, zullen wij het verschil met uw huidige bijdrage eenmalig incasseren. Vanaf de ingangsdatum van de nieuwe periode wordt uw bijdrage omgezet naar het nieuwe bedrag. Uw Vriendschap wordt automatisch tot wederopzegging verlengd.

Overig

Tot wanneer loopt deze actie?
De actie met het gratis Jubileumboek loopt t/m 31 december 2019.

Is mijn Vriendenbijdrage aftrekbaar van de belasting?
Ja, de fiscus beschouwt uw Vriendenbijdrage als een gift. Als u schenkt aan een culturele instelling geniet u bovendien extra belastingvoordeel in het kader van de geefwet. U mag namelijk het bedrag dat u jaarlijks geeft verhogen met 25%. Daardoor kunt u meer geven terwijl u feitelijk minder betaalt. Lees meer en bereken uw voordeel