Wil je met dans in de klas aan de slag?

Vraag de gratis digibord-app Dreamplay aan!

Met deze app van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige video-opnamen van het dansstuk Dreamplay van choreograaf Johan Inger vormen de basis.

Bespreek samen wat er te zien is, ga met elkaar in debat over de thema’s ‘dromen’ en ‘vriendschap’ en word geïnspireerd om zelf je eigen virtuele droomwereld samen te stellen met de interactieve animaties.

De Dreamplay-app is gemaakt voor leerkrachten van groep 5 en 6 en is kosteloos beschikbaar voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties.

Aanvragen  is eenvoudig: vul het formulier volledig in en je ontvangt z.s.m. een bevestiging met de inloggegevens en meer informatie en instructies.

AANVRAGEN

Gebruik van de app


De app is beschikbaar via een recente webbrowser (bij voorkeur Chrome) en kan worden gebruikt op het digi-bord in de klas.

De docentenhandleiding en de acht kant-en-klare lesbrieven zijn goed voor een project van drie tot vier weken, maar ook als losse lessen in te zetten.

De leerdoelen van het lesmateriaal in de app sluiten aan bij kerndoel 54 (TULE) en bij het nieuwe leerplankader kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs (SLO). Een groot deel van het lesmateriaal en de lesbrieven zijn in de app opgenomen als pdf-documenten en kunnen worden geprint.

Over Dreamplay


De vluchtige ontmoeting tussen een man en een vrouw vormt het begin van Dreamplay. Een choreografie waarbinnen de choreograaf Johan Inger een dans neerzet die zijn versie van een dagdroom weerspiegelt. 
Er wordt gedanst door vier mannen en twee vrouwen. Zij laten zien wat er allemaal kan gebeuren na de vluchtige ontmoeting tussen de man en de vrouw. Hoe een droom werkelijkheid kan worden…… of toch niet? Want aan het einde van de dans ben je als kijker plotseling weer terug aan het begin van de choreografie. Was dit alles dan niet echt, maar alleen een onderdeel van een grote spannende dagdroom?

Dreamplay is gemaakt op het eerste gedeelte van het beroemde en beruchte muziekstuk van Igor Stravinsky:  Le Sacre du Printemps.

AANVRAGEN

Op zoek naar een app voor kinderen van groep 3 en 4?
Naast de Dreamplay-app voor kinderen van groep 5 en 6, ontwikkelde NDT de dans-app Parade speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4. Een selectie prachtige video-opnamen van het dansstuk Parade van choreografe Crystal Pite vormen de basis. Bespreek samen wat er te zien is, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties. Meer informatie


Dreamplay

Vragen?

Neem contact op met de afdeling Talentontwikkeling en Educatie via onderwijs(at)ndt.nl of 070 - 88 00 144.

Deze app is mogelijk gemaakt door: